Mai mulți români, candidați la alegerile locale din Italia. Ovidiu Burdușa: Prezența unei voci românești într-un consiliu local este importantă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Mai mulți români, candidați la alegerile locale din Italia. Ovidiu Burdușa-Prezența unei voci românești într-un consiliu local este importantă
Mai mulți români, candidați la alegerile locale din Italia. Ovidiu Burdușa-Prezența unei voci românești într-un consiliu local este importantă

În Italia, pe 12 iunie, vor avea loc alegeri locale, în 978 de localități. Turul de scrutin pentru alegerea directă a primarilor, la 2 săptămâni distanță (balotaj), se va desfășura duminică, 26 iunie 2022. Din cei 47 de potențiali candidați români la alegerile locale din Italia, 39 sunt femei și  8 sunt bărbați!

Cele mai importante orașe unde se organizează alegeri locale sunt Catanzaro, Genova, L'Aquila și Palermo. Potrivit ISTAT, în Italia trăiesc oficial peste 1,137 milioane români, așa că nici la aceste alegeri nu puteau lipsi de pe listele electorale candidații români.

"De altfel, m-am adresat oficial către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) care mi-a transmis că acești 47 cetățeni români, rezidenți în Italia, au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din această țară.

Adeverințele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidențelor autorităților române, solicitanții nu au nicio interdicție în ceea ce privește exercitarea drepturilor electorale și nici nu se află sub incidența unei hotărâri judecătorești definitive prin care să fi fost condamnați la pierderea drepturilor electorale. Evident că numărul celor care vor intra în competiție este mult mai mare deoarece cei care au cetățenie italiană nu sunt obligați să ceară de la AEP aceste adeverințe", a scris, pe Facebook, Ovidiu Burdușa, vicepreședintele PNL Italia.

 

"Trebuie să-i sensibilizăm pe românii care au curajul, pe de o parte, să participe la jocul politic"

 

"Este extrem de importantă prezența unei voci românești într-un consiliu local din Italia, dar și participarea noastră la jocul politic este un câştig pentru comunitatea românească. Trebuie să-i sensibilizăm pe românii care au curajul, pe de o parte, să participe la jocul politic, pe de altă parte, să-i sensibilizăm să meargă la vot în Italia. I-am sprijinit pe românii din Diaspora din pozițiile pe care le-am ocupat în ultima perioadă și voi face același lucru și în viitor.

Este vorba despre români care au lăsat deoparte pentru câteva săptămâni sau luni familia, jobul, afacerea, pentru a se dedica comunității. Și nu e deloc simplu! Voi fi un fan al lor indiferent de zona din care provin sau în care locuiesc, indiferent dacă împărtășesc principii de dreapta, centru sau stânga. Succes, dragi români!  Între cei care candidează la alegerile locale din 12 Iunie se numără și vrânceanul Florinel Prescura. Succes, Florinel!",  a mai adăugat Ovidiu Burdușa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel