Mai mulți antivaccinişti l-au atacat pe directorul unei şcoli. Agresorii l-au legat cu cătușe și l-au dus la poliție

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un grup de antivaccinişti COVID-19 din Grecia l-a agresat vineri pe directorul unei şcoli gimnaziale din oraşul Aegina, din nordul Greciei. Aceștia l-au legat cu cătuşe şi l-au transportat împotriva voinţei sale la comisariatul de poliţie, pentru o presupusă "încălcare a Constituţiei".

Suspecții s-au dat drept "apărători ai Constituţiei" și l-au agresat pe director în momentul în care acesta a ajuns la şcoala din acea localitate, scrie EF, preluată de Agerpres. Este vorba despre o localitate care are aproape 4.000 de locuitori şi se află la 42 de kilometri distanţă de Salonic, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale.

Incidentul vine pe fondul creșterii numărului de persoane care militează împotriva vaccinării COVID-19. Acești actviști sunt foarte activi în nordul Greciei, unde aripa ultraconservatoare a Bisericii Ortodoxe, prezentă mai ales în mănăstirile de pe Muntele Athos, are o mare influenţă asupra populaţiei care trăiește în zonă.

 

"Apărătorii Constituţiei" au dat buzna și în spitalele din Salonic"

 

De asemenea, încă de la începutul anului şcolar, moment în care s-a impus obligativitatea purtării măştii sanitare de profesori şi elevi şi prezentarea a două teste negative săptămânale de către elevi, părinţii antivaccinişti din această regiune a Greciei s-au prezentat frecvent în şcoli şi au cerut să se renunţe la purtarea măştii şi la testul pentru detectarea COVID-19.

În plus, mulţi părinţi nu le permit copiilor lor să meargă la şcoală, fapt care a obligat Guvernul să prezinte în Parlament un decret ce prevede pedepse cu închisoarea pentru cei care nu îşi lasă copiii să frecventeze cursurile şcolare.

De luna trecută, membri ai grupului "apărătorilor Constituţiei" au intrat de multe ori în spitalele din Salonic, strigând ameninţări la adresa medicilor şi cerând ca bolnavii de COVID-19 să nu fie intubaţi, scrie Agerpres.

 

Vaccin obligatoriu pentru vârstnici sau amendă de 100 de euro pe lună. „Este un act de dreptate față de cei vaccinați"

 

În urmă cu câteva zile, Grecia a anunțat obligativitatea vaccinării pentru grupele de vârstă mai înaintată începând cu jumătatea lunii ianuarie.

Decizia vine în încercarea de a reduce numărul de infecții cu coronavirus în țară, scrie CNBC, preluată de Mediafax. Astfel, în situația în care persoanele cu vârsta de 60 de ani sau mai mult nu se vor vaccina împotriva coronavirusului până la data de 16 ianuarie, vor fi sancționate cu o amendă lunară de 100 de euro. 

"Nu este o pedeapsă. Este un preț al sănătății, dar și un act de dreptate față de cei vaccinați", a declarat, pe Twitter, premierul Kyriakos Mitsotakis. De asemenea, banii vor fi direcționați către sistemul de sănătate.

Anunțul Greciei vine într-un moment în care și alte națiuni europene iau în considerare vaccinarea obligatorie, scrie Mediafax.

Grecia are o rată de vaccinare de 63%, iar în ultimele săptămâni programările au crescut, după ce și numărul cazurilor a crescut, iar autoritățile au impus noi restricții.

[citeste si]

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel