Mai multe autobuze, încărcate cu 14 tone de alimente și medicamente, confiscate de forţele ruse din Melitopol

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mai multe autobuze, încărcate cu 14 tone de alimente și medicamente, confiscate de forţele ruse din Melitopol.
Mai multe autobuze, încărcate cu 14 tone de alimente și medicamente, confiscate de forţele ruse din Melitopol.

12 autobuze evacuate la Melitopol, încărcate cu ajutor umanitar, care erau încărcate cu 14 tone de alimente și medicamente au fost capturate de forţele de ocupaţie ruse. Informația a fost transmisă de viceprim-ministrul Irina Vereșciuk, citată de novynarnia.com.

Ucraina negociază pentru ca ocupanții să returneze autobuzele, iar locuitorii din Melitopol să poată călători la Zaporojie la 1 aprilie, a mai spus ministrul.

Vereșciuk a informat că joi, 31 martie, 1.458 de persoane au ajuns în Zaporojie cu propriul transport prin trei coridoare umanitare convenite. Dintre aceștia, 631 de oameni din Mariupol și 827 de locuitori ai regiunii Zaporojie: Berdyansk, Melitopol, Energodar, Pologi, Orikhovo, Gulyaypol și Vasylivka.

"Astăzi, 1.458 de persoane au ajuns în Zaporizhia cu propriul lor transport prin coridoarele umanitare convenite. Dintre ei 631 de oameni din Mariupol și 827 de locuitori ai orașelor din zona Zaporozhye - Berdyansk, Melitopol, Energodar, Nașterea, Orikhiv, Gulyaypole și Vasylivka", a spus Vereshchuk.

"Acesta este prețul acordurilor, garanții ale Crucii Roșii că aceste vor funcționa”

 

Potrivit acesteia, pe 31 martie, 45 de autobuze de evacuare au ajuns la Berdiansk. Dar rușii nu i-au lăsat să intre în oraș. Șase sute de oameni au urcat în autobuze din oraș și trebuie să plece spre Zaporizhia în dimineața zilei de 1 aprilie. 

Mai mult de 30 de autobuze rămân la intrarea în orașul Berdiansk pentru a-i prelua pe rezidenții Mariupol și pe locuitorii din Berdiansk la Zaporizhia în dimineața zilei de 1 aprilie.

Vereșciuk a mai informat că 12 autobuze pentru evacuarea oamenilor, încărcate cu ajutor umanitar, au ajuns la Melitopol, dar toată această marfă a fost luată de trupele de ocupație.

"Sunt 14 tone de alimente și medicamente. Acesta este prețul acordurilor, garanții ale Crucii Roșii că „coridoarele” vor funcționa. Negociem pentru ca autobuzele să fie returnate, iar locuitorii din Melitopol să poată călători mâine la Zaporizhia”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel