MAI, despre presupusa întâlnire a unor șefi din IGPR cu membri ai clanului Duduianu: „Poliția nu a negociat siguranța populației”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Conducerea Poliției Române susține declarații de presă. Cu o zi în urmă, președintele Klaus Iohannis a cerut Ministerului de Interne explicații publice despre întâlnirea pe care oficiali din IGPR ar fi avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării.

„Evenimentul din București a fost permanent monitorizat pentru a preveni incidente grave. Era pusă în pericol sănătatea persoanelor, existau date că la procesiunea din 9 august erau așteptate 9.000 de persoane. Exista riscul răspândirii infecției, dar și al unor acte de violență. În acea săptămână au fost organizate mai mute acțiuni la nivel național.

Nu fugim de responsabilitate. Din păcate, sâmbătă, 8 august nu am putut continua în același mod activitățile, instanța respingând prropunerile pentru 33 de percheziții. În acest context, am cerut devansarea funereliilor și am cerut sprijin Bisericii.

Modul în care ne-am îndeplinit acțiunea a fost asumat. În nicio clipă Poliția nu a negociat siguranța populației și nici aplicarea legii, cu nicio persoană. Nu fugim de responsabilitate! Dimpotrivă, încercăm să fim raționali”, a declarat Bogdan Despescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel