Magnat vietnamez, condamnat la moarte

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Un tribunal din Vietnam a condamnat-o la moarte pe magnatul imobiliar Truong My Lan, pentru o fraudă fiscală de 304 miliarde de dong, circa 12,46 miliarde de dolari, la începutul acestei luni, anunță presa localăde stat.

La începutul lunii martie, ca urmare a unei campanii anticorupție, condusă de liderul Partidului Comunist de guvernământ, Nguyen Phu Trong, s-a deschis procesul împotriva magnatului, sub acuzarea de delapidare, de luare de mită și de încălcare a regulilor bancare. Deși era planificat să dureze, procesul s-a încheiat mult mai devreme, Lan, președinta dezvoltatorului imobiliar Van Thinh Phat Holdings Group, a fost găsită vinovată și condamnată la moarte pentru acuzația de delapidare și a primit câte 20 de ani pedeapsă cu închisoarea pentru celelalte două acuzații de luare de mită și încălcarea reglementărilor bancare.

Înainte de a se pronunța verdictul, Lan a declarat că va face apel la sentință.

Alți inculpați din dosar, 84, au primit pedepse de la trei ani de încercare și până la închisoare pe viață. Printre ei se numără soțul lui Lan, Eric Chu, un om de afaceri din Hong Kong, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare

Truong My Lan și-a început cariera vânzând produse cosmetice în piața centrală a orașului Ho Chi Minh. În anul 1992, și-a fondat compania imobiliară Van Thinh Phat și s-a căsătorit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel