Magazinele din Franța care nu scad prețurile la paste, carne și ulei vor fi sancționate

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Magazinele din Franța trebuie să reducă prețurile la anumite categorii de alimente
Magazinele din Franța trebuie să reducă prețurile la anumite categorii de alimente

Magazinele și comercianții din Franța care nu scad prețurile la produsele esențiale vor fi sanționați. Anunțul a fost făcut de Bruno Le Maire, ministrul Economiei.

Prețurile pentru aproximativ o sută de produse considerate esențiale vor scădea începând din luna viitoare, în Franța, conform asigurărilor date de ministrul Economiei. De asemenea, se vor impune sancțiuni comercianților și producătorilor care nu respectă regulile.

Peste 75 de reprezentanți din industria agroalimentară s-au angajat în fața ministrului Economiei că, începând din iulie, francezii vor observa scăderi de prețuri pentru o serie de produse care au devenit prea costisitoare din cauza inflației. Aceste produse includ paste, carne de pasăre, cereale și ulei.

Supermarketurile au mărit nejustificat prețurile

 

Nemulțumirile consumatorilor au crescut în ultimele luni, pe fondul creșterii inflației și reducerii puterii de cumpărare. Aceștia au criticat în mod constant marile supermarketuri, acuzându-le că au majorat excesiv prețurile produselor de bază.

Potrivit unei corespondențe din Franța pentru Știrile TVR, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a declarat că se vor efectua verificări pentru identificarea celor care nu respectă regulile, iar sancțiuni vor fi aplicate.

Banca Franței a anunțat recent că, pentru a doua lună consecutivă, prețurile materiilor prime utilizate în industria agroalimentară au scăzut, iar această tendință se va reflecta în prețurile produselor finite.

Conform calculelor efectuate pe baza mediei anuale, prețurile produselor alimentare au înregistrat o creștere de 14,1% în luna mai, în comparație cu 15% în aprilie.

Vezi și: De la pâine la hârtia igienică: Diferența dintre prețurile din Marea Britanie și prețurile din cinci țări europene

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel