Magazinele din Belgia, golite de oamenii speriați de pandemia de coronavirus: „Așa ceva nu am văzut niciodată“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Oamenii din Belgia au început să ia cu asalt magazinele încă de aseară. Imagini pe care le-am văzut încă de acum 2 săptămâni în Italia su România, au început să devină realitate și în Belgia.

„Așa coadă ca aseară la Colruyt nu am văzut niciodată. Două rânduri de 200 de persoane cu cărucioare pline, plus încă 200 care se plimbau prin magazin și era deja 19.00. Au stat și 3 ore la rând, marfă era, dar se pare că isteria e mare“, spune un român despre situația din magazinele din Colruyt.

Și la Bruges, rafturile magazinelor erau goale, arată un alt român pe un grup de pe un site de socializare. 399 de cazuri de âmbolnăviri au fost depistat în Belgia.

(w670)

Prim-ministrul Belgiei, după Consiliul Național de Securitate, a anunțat măsuri extraordinare: Toate activitățile recreative sunt anulate - adunări, evenimente, festivaluri etc, toate cafenelele şi restaurantele, cluburi, discoteci se închid de astăzi. Magazinele care furnizează servicii esențiale - inclusiv farmacii - rămân deschise şi în weekend. Celelalte vor fi deschise doar în timpul săptămânii.

De asemenea școlile se vor închise până pe 3 aprilie, înainte de vacanța de Paşti, când oricum urmează 2 săptămâni de vacanță. Ministrul Sănătății din Belgia un apel foarte clar şi puternic la solidaritatea cetățenilor, la înțelegere, la respectarea strictă a indicațiilor medicale şi a măsurilor, la responsabilitate maximă şi susținere pentru ca toate aceste măsuri să fie respectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel