MAE, vești pentru românii care ajung în Serbia: Nu mai trebuie TEST COVID, cu o condiție

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Persoanele care călătoresc din România prin Serbia, iar tranzitul durează sub 12 ore, nu trebuie să mai prezinte testul molecular negativ (PCR) pentru Covid-19, anunță MAE.

Potrivit MAE, autorităţile sârbe au revizuit condițiile de intrare şi tranzit în Republica Serbia pentru persoanele care sosesc din România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord.

Sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular negativ și persoanele care intră în Serbia dinspre unul dintre cele patru state menţionate anterior, dacă persoanele în cauză au fost doar în tranzit, nu mai mult de 12 ore, pe teritoriul acestora, menționează MAE.

Mai sunt exceptaţi de la măsura obligatorie privind prezentarea unui test molecular negativ (PCR), printre alții, lucrătorii transfrontalieri care deţin documente doveditoare valabile în acest sens, transportatorii care au ca destinaţie finală Republica Serbia sau care preiau marfă din acest stat și membrii echipajelor de transport rutier de persoane (autobuze de linie şi de transport internaţional de persoane), aflaţi fie în tranzit, fie având destinaţia finală sau opriri în Republica Serbia.

Românii care merg în Serbia pentru mai mult timp trebuie să prezinte testul molecular negativ (PCR) pentru infecţia cu Sars-Cov-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării, în laboratoare acreditate la nivel naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel