MAE, răspuns pentru românii din Diaspora care vor să voteze

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe pagina sa de internet, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare 2020, o rubrică de „Întrebări frecvente” referitoare la exercitarea dreptului de vot de către cetățenii români cu domiciliul în străinătate la alegerile parlamentare din decembrie.

Potrivit reprezentanților MAE, rubrica de pe pagina de internet oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetățenii români din afara granițelor țării cu privire la exercitarea dreptului de vot prin corespondență sau la secție, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secțiilor de votare organizate în străinătate și importanța respectării măsurilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei de COVID-19.

În ceea ce privește votul la urnă, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la secțiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile, sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie.

Pe baza propunerilor transmise la data de 16 noiembrie de către Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat înființarea a 748 de secții de votare în străinătate. Lista secțiilor de votare este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel