MAE discută situaţia sezonierilor români cu reprezentantul guvernului german, Bernd Fabritius. Condiţiile de muncă, pe agendă

Andreea Cosma / 25 iun 2020, 12:50 Salveaza PDF Comentarii

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Iulia Matei, a avut joi o întrevedere cu Însărcinatul Guvernului federal german pentru imigranţi şi minorităţi naţionale din cadrul Ministerului federal german de interne, Bernd Fabritius, şi a discutat cu acesta inclusiv de preocuparea autorităţilor române pentru situaţia muncitorilor români sezonieri sau rezidenţi în Germania.

Potrivit unui comunicat MAE, secretarul de stat a reiterat, "preocuparea autorităţilor române pentru situaţia muncitorilor români sezonieri sau rezidenţi în Germania, subliniind rolul esenţial al acestora în domenii cheie ale economiei din statele europene, importanţa respectării drepturilor acestora şi asigurarea condiţiilor adecvate de muncă şi a condiţiilor sanitare, în contextul generat de noul coronavirus". Iulia Matei a pledat pentru menţinerea în atenţie cu prioritate a acestui subiect şi a transmis întreaga disponibilitate a autorităţilor române de a avea în continuare o cooperare cât mai strânsă cu partea germană pe acest subiect.

Oficialul german a exprimat aprecieri pentru activitatea lucrătorilor români şi a dat asigurări cu privire la susţinerea şi disponibilitatea Guvernului federal german în vederea respectării şi asigurării unui cadru de muncă şi sanitar adecvat. Cei doi demnitari au subliniat importanţa menţinerii unui dialog constant şi deschis, pentru identificarea în comun a celor mai bune soluţii pentru cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea în Germania.

Cei doi oficiali au avut în cadrul întâlnirii şi un schimb aprofundat de opinii în pregătirea următoarei sesiuni a Comisiei guvernamentale mixte româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România, programată a se desfăşura în partea a doua a acestui an. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy