MAE bulgar: "Sperăm de la 15 iunie să se restabilească complet libera circulaţie în UE"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Bulgaria va primi aproximativ 15 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru a combate criza coronavirusului, dintre care suma de 3,3 miliarde de euro va trebui să fie rambursată în 30 de ani, a declarat marţi ministrul de externe bulgar Ekaterina Zaharieva, potrivit novinite.com, care speră că după 15 iunie să fie restabilită libera circulaţie în interiorul Uniunii Europene.

"După numeroase crize, Uniunea Europeană iese mai puternică. Pentru prima dată, Bruxellesul oferă acest fond de redresare în valoare de 750 de miliarde euro - 500 de miliarde euro în granturi, 250 de miliarde euro în credite. Acest lucru arată încă o dată gradul ridicat de integrare a politicilor noastre'', a spus Zaharieva.

Potrivit şefei diplomaţiei bulgare, fiecare ţară membră a UE trebuie să prezinte o propunere de utilizare a fondurilor respective.

''Sunt convinsă că acest plan în Bulgaria va fi elaborat în consultare cu mediul de afaceri'', a continuat Ekaterina Zaharieva.

Ea a menţionat că circulaţia în Europa revine treptat la normal. "Întâi cu ţările vecine, apoi cu ţările cu riscuri (epidemiologice) similare şi sperăm la următoarea etapă, după 15 iunie - restabilirea deplină a liberei circulaţii în interiorul Uniunii Europene'', a spus ea.

Zaharieva a reamintit că începând de luni, 1 iunie, Bulgaria a ridicat măsurile de izolare pentru 29 de ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel