MAE anunţă repatrierea a 56 de români din Kuweit. Cu aceeaşi cursă au ajutat şi repatrierea mai multor cetăţeni străini către ţările lor

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe anunţă repatrierea a 56 de cetățeni români care se aflau în Kuweit.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană, pe ruta Kuweit-București, operată de o companie privată.

Cu aceeași cursă aeriană a fost facilitată repatrierea și pentru 18 cetățeni sârbi, 7 cetățeni bulgari, 7 cetățeni ucraineni și 2 cetățeni din Republica Azerbaidjan, respectiv Muntenegru, care și-au continuat călătoria de la București către statele de domiciliu/reședință, a mai precizat MAE, printr-un comunicat de presă.

Totodată, MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel