MAE anunţă repatrierea a 330 de români din Spania. Au fost aduşi cu două curse aeriene, dinspre Barcelona şi Madrid

Andreea Cosma / 10 apr 2020, 22:03 Salveaza PDF Comentarii
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că vineri au revenit în ţară 330 de cetăţeni români care se aflau în Spania, repatrierea fiind asigurată cu două curse aeriene, dinspre Barcelona şi dinspre Madrid, operate de o companie privată.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de astăzi a fost facilitată revenirea în ţară a 330 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne. Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene, dinspre Barcelona şi dinspre Madrid, operate de o companie privată", precizează MAE într-un comunicat.

De asemenea, în urma demersurilor comune ale MAE şi ale Ambasadei Spaniei la Bucureşti, cele două curse aeriene, pe ruta Bucureşti - Madrid şi, respectiv, Bucureşti - Barcelona, au permis repatrierea în siguranţă şi a 41 de cetăţeni spanioli.

"MAE reînnoieşte cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară", se subliniază în comunicat.

Potrivit sursei citate, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

"Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa cetăţenilor români în cauză şi a celor de acasă", mai menţionează MAE. 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy