MAE anunţă noile condiţii de intrare în Franţa: Se aplică pentru toate tipurile de deplasare

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile franceze au revizuit din nou condițiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii Franceze, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu data de 31 ianuarie 2021, ora 00:00, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța din țările spațiului european (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția) au obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

Măsura se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, rutieră, maritimă și feroviară.

De asemenea, autoritățile franceze recomandă evitarea călătoriilor neesenţiale dinspre statele spațiului european către Republica Franceză.

MAE amintește că autoritățile franceze recomandă insistent ca persoanele care sosesc în Republica Franceză dintr-un alt stat al spațiului european să se autoizoleze pentru o perioadă de șapte zile de la sosire și să efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile franceze nu au comunicat dacă măsurile se vor aplica și lucrătorilor transfrontalieri și transportatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel