MAE, anunț oficial despre pacientul cu coronavirus care a fost în România

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

MAE a transmis un mesaj despre bărbatul infectat cu Coronavirus care a plecat din România cu destinația Italia. Ministerul Afacerilor Externe face demersuri, prin intermediul Ambasadei României la Roma, pentru a afla mai multe informații cu privire la italianul diagnosticat cu coronavirus, care a fost în vizită în România.

"Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.

În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României", se arată în mesajul transmis de MAE.

Potrivit presei din Italia, ar fi vorba de un cetățean italian

 

Presa din Italia scrie că un bărbat care vizitase recent România a fost diagnosticat marți cu coronavirus. Bărbatul ar fi un italian de 71 de ani, în prezent fiind internat la un spital din Rimini.

Publicația Il Resto del Carlino scrie că este vorba despre primul caz de coronavirus în provincia Rimini.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut, tușea și era răcit, motiv pentru care a mers la urgența Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul a ieșit pozitiv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel