MAE: Alertă teroristă la Bruxelles. Pericol iminent!

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Capitala Belgiei, sub asediu! Armata a fost scoasă pe străzi, meciurile și concertele anulate, metroul oprit.

 

Autorităţile belgiene au ridicat la maxim nivelul alertei teroriste în Bruxelles, din cauza unei "ameninţări serioase şi iminente care necesită adoptarea unor măsuri de securitate, precum şi recomandări specifice pentru populaţie", relatează AFP.

 

 MAE a transmis o atenţionare de călătorie și este în contact permanent cu reprezentanțele diplomatice.

 

 

"Situaţia este serioasă. Altfel, nu am trece la nivelul 4, dar situaţia este sub control", a declarat sâmbătă ministrul belgian de Interne, Jan Jambon.

 

Circulaţia metroului din Bruxelles a fost oprită, iar poliţişti şi soldaţi bine înarmaţi patrulează pe străzile capitalei belgiene.

 

"După o nouă evaluare", Organizaţia de coordonare pentru analiza ameninţării (OCAM), aflată în subordinea Ministerului belgian de Interne, a declarat într-un comunicat că "nivelul alertei teroriste a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru Regiunea Bruxelles". "Nivelul 3 rămâne valabil pentru restul ţării".

 

OCAM descrie "o ameninţare serioasă şi iminentă care necesită adoptarea unor măsuri de securitate, precum şi recomandări specifice pentru populaţie".

 

Centrul face apel la locuitorii capitalei belgiene să evite locurile aglomerate, precum "concertele, marile evenimente, gările şi aeroporturile, transporturile în comun" şi centrele comerciale foarte frecventate. OCAM cere de asemenea populaţiei din Bruxelles să faciliteze controalele de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel