Macron îl atacă pe Boris Johnson, în disputa privind imigranţii. "Sunt surprins de lipsa de seriozitate"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Macron îl atacă pe Boris Johnson, în disputa privind imigranţii. "Sunt surprins de lipsa de seriozitate"
Macron îl atacă pe Boris Johnson, în disputa privind imigranţii. "Sunt surprins de lipsa de seriozitate"

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a denunţat "lipsa de seriozitate" a premierului britanic, Boris Johnson, în disputa apărută după naufragiul din Canalul Mânecii, soldat cu 27 de morţi.

Declarația vine în contextul în care Boris Johnson a difuzat prin Twitter o scrisoare publică prin care cere Administraţiei de la Paris să primească în Franţa imigranţii care sunt expulzaţi din Marea Britanie.

"Eu sunt surprins de metodele lipsite de seriozitate. Liderii politici nu comunică unii cu alţii prin mesaje pe Twitter sau prin scrisori publice. Nu suntem activişti", a afirmat Emmanuel Macron, potrivit publicaţiei La Provence, preluată de Mediafax. De asemenea, tensiunile cresc pe fondul problemei imigranților, după ce administraţia de la Paris a anulat o întâlnire pe tema gestionării migraţiei cu ministrul britanic de Interne, Priti Patel.

De cealaltă parte, președintele Franței, Emmanuel Macron a afirmat că țara sa va organiza o reuniune cu reprezentanţii Germaniei, Olandei, Belgiei şi Comisiei Europene.

"Miniştrii din ţările UE vor lucra serios pentru a rezolva probleme serioase, cu oameni serioşi. Vom vedea cum putem avansa în mod serios cu britanicii, dacă se hotărăsc să devină şi ei serioşi", a subliniat Emmanuel Macron, potrivit agenţiei Reuters, preluată de Mediafax.

 

Marea Britanie, apel la un "efort internaţional coordonat", după moartea a zeci de migranţi

 

Amintim că în urmă cu o zi, ministrul britanic de interne, Priti Patel, a lansat un apel la "un efort internaţional coordonat" în lupta împotriva grupărilor infracţionale care organizează traversări ilegale peste Canalul Mânecii.

Anunțul ministrului vine după moartea a zeci de migranţi în naufragiul ambarcaţiunii lor, relatează AFP, preluată de Agerpres. Astfel, în aceste condiții, potrivit ministrului, trebuie "să răspundem acestei provocări prin efecte pe termen lung, să destructurăm bandele criminale care tratează fiinţele umane ca mărfuri şi să le atacăm lanţurile de aprovizionare. Aceasta necesită un efort internaţional coordonat", a declarat Patel.

"Este o problemă complicată şi nu există o soluţie facilă", a subliniat ea. "Aceasta implică un efort herculean şi va fi imposibil fără o cooperare strânsă între toţi partenerii internaţionali".

Ministrul britanic a spus că a stabilit cu omologul său francez Gerald Darmanin, să trimită forţe care să patruleze pe coastele franceze, idee respinsă de Paris până în prezent. 

Această problemă a traversărilor, care alimentează cu regularitate tensiunile între Londra şi Paris, este delicată pentru guvernul conservator al lui Boris Johnson, care a făcut din lupta împotriva imigraţiei un aspect vital în campania pentru Brexit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel