Mașinile preferate ale românilor din străinătate

Narcis Popa |
Data publicării:

 Românii închiriază maşini pentru o durată medie cuprinsă între 7 şi 14 zile, iar aproximativ 65% dintre clienţii companiilor de închirieri auto sunt români care trăiesc şi muncesc în afara ţării şi se reîntorc pentru a-şi petrece concediul de vară în România, relevă un studiu de specialitate, dat publicităţii miercuri.  

Conform cercetării, în topul preferinţelor se află mărcile Dacia, Renault şi Volkswagen, în special datorită raportului convenabil între calitate şi preţ. 

Concluziile studiului derulat de B Smart - Rent a Car au arătat că principalele motive pentru care românii din diaspora preferă să închirieze un autoturism pe durata concediilor sunt: timpul alocat călătoriei este mult mai mic, reducând astfel şi oboseala; eliminarea uzurii şi a costurilor aferente reviziei maşinii personale; costurile totale aferente deplasării sunt mult mai reduse; maşinile închiriate au taxa de drum plătită şi sunt echipate cu anvelope de sezon; în cazul unei situaţii neplăcute, asistenţa este asigurată pe durata închirierii la service-uri partenere din toată ţara. 

"Preţul de închiriere al unui autovehicul pentru o perioadă medie porneşte de la 15 euro pe zi. Dacă pleacă în concediu pentru 10 zile, o familie cu cinci membri va plăti în total pentru închirierea unei maşini aproximativ 150 de euro, adică echivalentul a 30 de euro pentru fiecare persoană. Astfel, chiar dacă adăugăm şi suma alocată biletelor de avion, costul total al deplasării din vestul Europei este mult mai mic faţă de călătoria cu autoturismul personal până la destinaţia finală, România", precizează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel