Mașinile cu volan pe dreapta, interzise în România. RAR anunță că nu va mai permite înmatriculări

Narcis Popa |
Data publicării:

De la finalul anului, România nu va mai permite înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta care provin din Marea Britanie. 

Claudiu Mija, șeful DITP - SPNV Registrul Auto Român, spune că legislația nu permite înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta care vin din țări exterioare Uniunii Europene. Cele mai multe vin însă din Marea Britanie, acolo unde românii au constituit o numeroasă comunitate, iar aceștia preferă să-și înmatriculeze autovehiculele în țara noastră. De la finalul anului, acest lucru nu va mai fi posibil. 

"Noi am introdus în legislație, încă de anul trecut, o interdicție de omologare a vehiculelor cu volan pe dreapta care nu vin din țări membre ale Uniunii Europene. Evident că de la finalul anului și Anglia se va situa pe această poziție. Deci nu vor mai fi permise aceste înmatriculări, în România, a vehiculelor cu volan pe partea dreaptă. fără a risca alte sancțiuni din partea Uniunii Europene.

Mai mult, vreau să spun că noi am introdus în legislație obligația ca în situația în care un vehicul cu volan pe partea dreaptă, aflat în România, dorește să facă anumite modificări care să influențeze caracteristicile, parametri constructivi și funcționarea acestuia, obligăm acel vehicul să facă și modificarea postului de conducere de pe dreapta pe stânga. Un fel de filtru suplimentar pentru a încerca să excludem din traficul cotidian aceste vehicule care aduc un aport negativ siguranței rutiere," a spus Claudiu Mija în cadrul evenimentului  “Upgrade România - Investițiile, motorul de pornire a economiei“, organizat de trustul de presă DC Media Group. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel