Lukașenko spune că Belarus nu va fi inclus în Rusia: „Eu și Putin nu suntem atât de proști”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele statului Belarus, Aleksandr Lukașenko, a respins, miercuri, posibilitatea ca țara să devină parte a Rusiei.

“Ei (n.r. – SUA și UE) spun că Belarus va fi inclus în Rusia. Putin și cu mine nu suntem atât de proști încât să acționăm prin metode vechi”, a declarat, într-o conferință de presă susținută la Vladivostok, Aleksandr Lukașenko, conform Știrile PRO TV.

“Patria noastră comună, pe care există două state independente demonstrează posibilitatea de a construi această unitate. Vom reconstrui o astfel de unitate a două state independente încât și alții vor învăța de la noi. Ei vor învăța și cum vom trece peste sancțiuni, și așa mai departe”, a mai spus președintele Belarusului.

 

Lukașenko le-a făcut rușilor o promisiune importantă

 

Lukașenko a precizat că Belarus și Rusia au început să coopereze strâns în fața sancțiunilor impuse după invazia din Ucraina.

„Perioada de sancțiuni este o perioadă de oportunitate. Poate că nu sunt atât de profund conștient de această perioadă, poate opiniile noastre nu coincid, dar mă bucur că au fost introduse sancțiunile. În cele din urmă, am început să cooperăm cu Rusia așa cum ar fi trebuit să cooperăm de mult timp”, a spus Aleksandr Lukașenko.

Președintele Belarusului a dat asigurări că țara sa va fi mereu alături de Rusia, indiferent de consecințe: „Puteți conta pe bieloruși. Să știți că în orice situație, indiferent de ce s-ar întâmpla, rușii trebuie să fie convinși că vom fi mereu acolo”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel