Luigi di Maio anunță că Italia va bloca bugetul UE, dacă nu oprește migranții

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Vicepremierul Luigi di Maio avertizează că Italia va bloca bugetul Uniunii Europene, dacă nu va avea loc o schimbare semnificativă în privința politicii migranților. 

"Dacă situaţia cu migraţia nu se schimbă în curând, ne vom folosi dreptul de veto, cu siguranţă", a scris Luigi Di Maio pe Facebook. „Mai important, nu este obligatoriu ca toți ă fie de acord și să voteze bugetul pentru următorii şapte ani, pe care ei al vrea să îl aprobe în grabă, înaintea viitoarelor alegeri europene", a mai spus Di Maio.

Scandalul vine după o dispută legată de contribuția Italiei la Uniunea Europeană. Oficialii italieni se lăudau cu o contribuție netă de 20 de miliarde de euro, în timp ce oficialii europeni spun că de fapt contribuția Italiei, ar fi de maximum patru miliarde de euro.

Totodată, Italia se află într-un amplu conflict cu UE în privința primirii migranților care vin pe Marea Mediterană către Europa. Ei au refuzat în repetate rânduri primirea acestor nave, care până acum au fost redirecționate către Spania. Italia dorește ca navele cu migranți să fie trimise înapoi în Africa, de la locul de îmbarcare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel