Ludovic Orban: „Avem un lider politic care pune diagnostice de coronavirus“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Premierul interimar, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că cetățenii trebuie să se infromeze din surse oficiale în legătură cu infecțiile cu coronavirus, precizând că, la ora aceasta, nu există niciun caz confirmat la nivelul României.

„Cer cetăţenilor să ia informaţii din surse oficiale, să facă abstracţie de diferitele categorii de informaţii care sunt date pe surse, să urmărească toate comunicările oficiale. (...) În momentul de faţă suntem bine organizaţi, suntem extrem de mobilizaţi în a lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii. (...) Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetăţean român nu este infectat. Autorităţile lucrează de două luni de zile organizat”, a spus Orban.

Prmeierul interimar a adăugat că situaţia din Italia „trebuie să determine creşterea numărului de intervenţii”.

„Ceea cea a apărut în Italia determină o creștere a numărului de intervenții și o intensificare a prezenței autorității în situațiile care reclamă lucrurile acestea. Guvernul își fac datoria, resping orice informație care nu este fundamentată. Am vazut un lider politic care pune diagnostice de coronavirus, care sunt infirmate de medici”, a mai spus șeful Executivului.

Mai mult, Orban a spus că există stocuri suficiente „de materiale, de substanțe, de echipamente”.

„Noi ne întâlnim periodic, avem măsuri pe care le luăm în funcţie de situaţiile pe care le apar. În ceea ce priveşte stocurile de materiale, de substanţe, de echipamente, ştiţi că în general în depozite stocurile erau egale cu zero, am adoptat o ordonanţă de urgenţă înainte de moţiunea de cenzură tocmai cu obiectivul de a achiziţiona ceea ce e necesar pentru prevenirea şi combaterea coronavirusului, pe măsură de găsi furnizori achiziţionăm în regim de urgenţă tot ceea ce este necesar”, a conchis Orban, citat de Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel