Orban: Dacă guvernul român își încetează boicotul, șansa României de a câștiga poziția de procuror șef va fi foarte mare

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele PNL, Ludovic Orban, scrie pe Facebook că europarlamentarii PNL o vor susține pe Laura Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european. Orban spune că ”PNL continuă bătălia pentru a asigura succesul candidatului român pentru funcția de procuror șef european."

 

”PNL continuă bătălia pentru a asigura succesul candidatului român pentru funcția de procuror șef european. Desemnarea se face de către Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene. In ciuda sabotajului guvernului, europarlamentarii PNL au reușit să convingă majoritatea din Parlamentul European să o susțină pe Laura Codruta Kovesi. După alegeri, se va relua procedura de negociere între Parlament și Consiliu. Cu un parlament proaspăt relegitimat prin vot democratic, forta sa de negociere va fi mult mai mare în fața unui Consiliu, care a luat decizia la nivel de reprezentanti. De asemenea, conjunctura post-alegeri este mai favorabilă. Tările din est pot să revendice cu mai multă forță pozitii importante la nivel european. Macron nu prea mai are argumente politice pentru a sustine candidatura franceză. Dacă și guvernul român îsi încetează boicotul și dacă si celalalte forte politice românesti din Parlamentul European vin în sprijinul PNL, șansa României de a câștiga poziția de procuror șef va fi foarte mare”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel