Ludovic Orban îi îndeamnă pe românii din regiunile afectate din Italia să nu vină acasă de Paște

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul interimar, Ludovic Orban, le recomandă românilor aflați în zonele din Italia afectate de coronavirus să nu vină în ţară de Paște sau în vacanță, decât în cazuri de urgenţă.

„Ştiţi foarte bine că încă din momentele în care s-a văzut dimensiunea epidemiei am rugat românii din regiunile afectate să evite orice deplasare care nu este necesară. La urma urmei nu fac altceva decât să îşi pună în pericol membrii familiei, prieten. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai poate să vină nimeni din Italia. Dar sunt câteva zone care sunt afectate", a declarat Ludovic Orban, vineri.

Premierul face un apel la responsabilitate şi spune că autorităţile nu vor putea gestiona situaţia dacă virusul se va răspândi rapid în România.

„Dacă creşte numărul la 70-80-100 de mii va fi extrem de dificil, pentru că nu vom avea suficiente resurse umane", a mai spus premierul interimar.

În România au fost confirmate opt cazuri de coronavirus, dintre care trei persoane s-au vindecat. Mai mult, 21 de persoane se află în carantină, iar peste 12.000 sunt monitorizate la domiciliu. În Italia situaţia este, însă, mult mai gravă. Bilanţul epidemiei a ajuns, joi, la 148 de morţi. Paştele are loc în acest an pe 12 aprilie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel