Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare: „Vom avea reguli, chiar dacă nu vom putea da amenzi”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a declarat în această seară, la Digi 24, că nu se pune problema ca starea de alertă să nu poate fi reglată legal și să nu avem un set de reguli pentru această perioadă, dar admite că ar putea să nu se poată de amenezi pentru această perioadă.

„Am încredere că Parlamentul va dezbate cu celeritate acest proiect de lege adoptat în sedinta de guvern de astăzi. Oricum va exista o reglementare. Noi așteptăm decizia Curții Constituționale de miercuri, după sesizarea depusă de Avocatul Poporului (care a contestat la CCR ordonanţa din 2004 ce reglementează starea de alertă - n.r.), și, în funcție de această decizie, noi vom corecta actul normativ care reglementează starea de alertă printr-o Ordonanță de Urgență, astfel încât să lăsăm totuși anumite instrumente privitoare la aplicarea regulilor imediat după ieșirea din starea de urgență.

Cel mai probabil nu vom putea da amenzi, dar reguli vor fi stabilite prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Cu siguranță vom lua deciziile în cadrul Comitetului, prima decizie fiind aceea de declarare a stării de alertă, iar în urma acesteia vor fi luate măsurile privind restrângerea anumitor activități.", a declarat Orban.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel