Ludovic Orban a răbufnit la adresa lui Marcel Ciolacu: „Dacă voiam să luăm purtător de cuvânt PSD, luam! V-ați bătut joc de România”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Ludovic Orban i-a dat replica lui Marcel Ciolacu după ce acesta a susținut că PNL „va mări TVA-ul și vor vinde tot ceea ce a mai rămas de preț în patrimoniul statului”.

„Dați-mi voie să dau niște răspunsuri. Am să încep să va prezint situația României privind infectările cu coronavirus. România se află pe locul 18 la nivel european în ceea ce privește rata infectării având pe ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori 484 (de cazuri) față de Cehia 1471, Belgia 1342, Franta 968, Austria 789, Polonia 770, pot să continui lista. Cu toate astea, măsurile pe care le luam și pe care văd că le folosiți electoral, sunt dictate de obligația noastră de a apăra viața oamenilor. Când ai 10.000 de cazuri pe zi nu poți să te faci că nu vezi. Orice măsură pe care o luăm, o luăm doar pentru a salva vieți, a reduce numărul românilor care se infectează.

În ceea ce privește bugetul, în luniile august, octobrie, septembrie și octombrie veniturile bugetului de stat au crescut comparativ cu 2019 în plină criză economică provocată de pandemie. În ceea ce privește creșterea economică, datele la șase luni, pe semestru arată unde este România. Scăderea economică a fost de 3,9% față de 12% scăderea la nivel european. În ceea ce privește rata șomajului în Europa este de 7,5% iar în România este în scădere este de 5,2%. În ceea ce privește afirmația profund mincinoasă că nu am acordat bani către profesori, fermieri, IMM, către pensionari păi uitați-vă la date, la cifre.

Am acordat despăgubiri pentru secetă, am dat bani pentru despăgubiri pentru cei care au fost afectați de inundații, am alocat bani pentru plata șomajului tehnic. Toate datele vă contrazic, ceea ce spuneți sunt numai minciuni. Ceea ce va face PNL, va decide doar PNL. Dacă am fi vrut să ne luăm purtător de cuvânt de la PSD, ne luam.

Avem o colectare mai bună la buget. Încasările la buget în ceea ce privește TVA au crescut cu 10 la sută.

Ați irosit 7 ani din istoria României, fără să construiți autostrăzi, fără să creșteți numărul angajaților, ați alungat românii din țară. V-ați bătut joc de România. Veniți acum să câștigați voturi spunând ce va face PNL. Lăsați-ne pe noi să decidem ce vom face. Suntem singurul partid care în vreme de criză și-a asumat răspunderea. Așa cum am avut capacitatea, la fel vom avea capacitatea de a conduce România spre saltul de a deveni o putere în Europa”, a declarat Orban în Parlament.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel