Londra: 100 000 de oameni au ieșit în stradă. Video

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Aproximativ 100 000 de oameni au manifestat pe străzile din Londra. 

O sută de mii de oameni au mărşăluit sâmbătă în centrul Londrei, de pe bulevardul Pall Mall şi până la palatul Parlamentului, pentru a cere guvernului britanic organizarea unui al doilea referendum privind termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează EFE, dpa şi Reuters. 

La doi ani de la referendumul din 23 iunie 2017, când 52% dintre britanici s-au pronunţat pentru ieşirea ţării din UE, sondajele arată că divizările politice pe tema Brexit-ului sunt foarte profunde şi că, în pofida unei anumite confuzii cu privire la semnificaţia Brexit-ului, opiniile nu s-au schimbat foarte mult. 

Mitingul a fost organizat de campania anti-Brexit People's Vote, care include câteva grupuri pro-UE şi insistă ca populaţia să se poată exprima prin vot cu privire la acordul final de "divorţ" agreat cu UE. 

Într-o zi însorită, manifestanţii proeuropeni aveau asupra lor steaguri ale UE şi pancarte pe care era scris "Vrem să avem un cuvânt de spus pe tema Brexit-ului" sau "Încă nu am plecat".

Vezi imaginile:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel