Logitech: 300 de lucrători concediați

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursa foto: Pixabay cont LeeJeongSoo
Sursa foto: Pixabay cont LeeJeongSoo

Logitech International, producătorul elvețian-american de periferice și software pentru computer de tastaturi, a anunțat concedierea a 300 de angajați la nivel global ca parte a unei reorganizări.

Mișcarea companiei este în concordanță cu eforturile de reducere a personalului din industria tehnologică. După boom-ul din pandemie, când perifericele computerelor erau la mare căutare în perioada când majoritatea populației a lucrat de acasă, veniturile au scăzut semnificativ, anunță swissinfo.ch. Veniturile Logitech au scăzut cu 22% față de 2022, adică la 1,2 miliarde de franci elvețieni.

În raportul din luna ianuarie, CEO-ul companiei Bracken Darrell, a spus că firma a atribuit scăderea mediului macroeconomic mai larg „cheltuielilor mai scăzute ale afacerilor și ale consumatorilor”, și că producătorul și-a redus perspectivele pentru anul 2023.

Logitech, fondată în 1981 de doi absolvenți Stanford și un fost inginer, la o fermă din Apples, cantonul Vaud, Elveția. În martie 2022 Logitech avea 8.200 de angajați, conform ultimului său raport anual. Începând din luna ianuarie a acerstui an, compania a angajat un nou director financiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel