LOCURI de muncă în Spania şi Marea Britanie. EUROSTAT, raport oficial

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Singurele state din Uniunea Europeană care au raportat în ianuarie scăderi anuale ale lucrărilor de construcţii au fost Spania şi Marea Britanie, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Locurile de muncă în construcții în cele două țări au scăzut cu câteva procente. 

În zona euro, lucrările de construcţii au crescut cu 3,7% în ianuarie, comparativ cu perioada similară din 2017, în timp ce la nivelul Uniunii Europene s-a înregistrat un avans de 2,5%. 

În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii în ianuarie s-au înregistrat în Slovenia (76%), Ungaria (43,1%), Cehia (33,6%) şi Polonia (31,8%), singurele scăderi fiind în Spania (minus 3,6%) şi Marea Britanie (minus 3,2%). 

Creșteri în câteva țări 

În ianuarie, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au scăzut cu 2,2% în zona euro şi cu 2,1% în UE. 

În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri în ianuarie au fost raportate în Slovenia (14,4%), Polonia (8,8%) şi Ungaria (6,4%), iar cele mai semnificative scăderi trimestriale ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Franţa (minus 7,6%), Suedia şi Marea Britanie (ambele cu minus 3,4%). 

Eurostat anunţă că nu sunt disponibile datele din ianuarie privind evoluţia anuală şi trimestrială a lucrărilor de construcţii în România, Danemarca, Estonia, Irlanda, Grecia, Croaţia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta şi Austria, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel