Locuitorii din New York, învăţaţi ce să facă în caz de atac nuclear. Primăria a lansat un ghid bizar care creează confuzie - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile din New York au publicat un ghid prin care îi învață pe locuitorii metropolei ce să facă în caz de atac nuclear. Ghidul bizar conţine primele măsuri pe care locuitorii ar trebui să le ia într-o asemenea situaţie. 

Autoritățile din New York au publicat un videoclip explicativ sinistru în care le spun locuitorilor ce trebuie să facă în cazul unui atac nuclear.

Departamentul de gestionare a situațiilor de urgență din New York a lansat, luni, un nou anunț de serviciu public (PSA) care se concentrează pe pregătirea nucleară, detaliind cei trei pași cheie pe care newyorkezii ar trebui să îi urmeze în cazul în care orașul este atacat: intră în casă, rămâi în casă și rămâi conectat.

Videoclipul începe cu imagini virtuale care arată casele și blocurile de apartamente din New York, în timp ce sirenele de urgență răsună în aer, potrivit publicației The Independent.

O femeie apare pe stradă și indică ce trebuie să facă în continuare: "Deci, a avut loc un atac nuclear. Nu mă întrebați cum sau de ce, dar să știți că 'cea mare' a lovit.

În primul rând, newyorkezii ar trebui "să intre repede în casă": "Tu, prietenii tăi, familia ta, intrați înăuntru".

Gazda anunțului spune că rămânerea în mașină "nu este o opțiune" și că, odată ce oamenii sunt înăuntru, ar trebui să se îndepărteze cât mai mult posibil de ferestre.

Al doilea pas este să "rămână înăuntru" și să închidă toate ușile și ferestrele. În cazul în care clădirea are subsol, oamenii sunt îndemnați să rămână acolo, dar dacă nu, ar trebui să ajungă cât mai departe posibil în mijlocul clădirii.

Oricine s-a aflat afară în timpul exploziei nucleare ar trebui să își scoată hainele și să facă imediat un duș pentru a scăpa de praful radioactiv, spune gazda.

Populația trebuie să urmărească mass-media

 

Al treilea pas pe care trebuie să-l urmeze locuitorii din New York este să rămână informați. Newyorkezii sunt astfel îndemnați să urmărească mass-media și alertele orașului pentru informații.

"Nu ieșiți afară până când oficialii nu spun că este sigur", avertizează prezentatoarea.

Momentul în care a fost lansat acest avertisment straniu nu este clar, fără a exista niciun indiciu că a venit ca răspuns la o amenințare sau îngrijorare specifică.

Comisarul pentru gestionarea situațiilor de urgență din New York, Zach Iscol, a declarat pur și simplu că newyorkezii ar trebui să fie pregătiți "pe măsură ce peisajul amenințărilor continuă să evolueze".

"Pe măsură ce peisajul amenințărilor continuă să evolueze, este important ca newyorkezii să știe că ne pregătim pentru orice amenințare iminentă și că le punem la dispoziție resursele de care au nevoie pentru a rămâne în siguranță și informați", a spus el într-o declarație prin care a anunțat PSA.

În anunțul municipalității se precizează că "deși probabilitatea ca un incident cu arme nucleare să aibă loc în apropierea orașului New York este foarte scăzută, este important ca newyorkezii să cunoască pașii pentru a rămâne în siguranță".

Iată videoclipul publicat de Departamentul de gestionare a situațiilor de urgență din New York 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel