Liz Truss spune că vrea "creștere, creștere și iar creștere" și va exercita o "disciplină de fier" asupra cheltuielilor publice

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Liz Truss le-a promis britanicilor că "vă susține" și a prezentat un plan pentru "creștere, creștere și iar creștere", într-un discurs de conferință perturbat de protestatari care au întrebat cine a votat pentru planul său.

După o conferință a partidului plină de fracturi și sondaje de opinie dezastruoase pentru conservatori, premierul a încercat să se adreseze direct publicului, spunând: "Vreau ceea ce vreți și voi".

 

Reducerea impozitelor este "ceea ce trebuie făcut din punct de vedere moral și economic"

 

Ea a argumentat că reducerea impozitelor este "ceea ce trebuie făcut din punct de vedere moral și economic", în ciuda faptului că tocmai s-a răzgândit în privința deciziei sale de a aboli cota maximă de 45p a impozitului pe venit. Cu privire la decizia de a retrage această politică, ea a declarat: "Am înțeles și am ascultat".

Cu toate acestea, după câteva minute, discursul ei a fost întrerupt de protestatari care agitau un banner Greenpeace, pe care scria: "Cine a votat pentru asta?", conform The Guardian.

În timp ce erau escortați din sală, în huiduielile publicului, Truss a spus: "Nu, nu, nu: "Să-i scoatem de acolo" și a glumit: "Mai târziu, în discursul meu, voi vorbi despre coaliția împotriva creșterii economice. Cred că au ajuns în sală un pic prea devreme".

 

Truss susține că Regatul Unit va beneficia de pe urma rezultatelor planului său

 

Truss a făcut din goana sa pentru creștere economică punctul central al discursului său din Birmingham, spunând că nu toată lumea va fi de acord cu planul său disruptiv de a schimba Marea Britanie, dar susținând că Regatul Unit va beneficia de pe urma rezultatelor.

"Dimensiunea provocării este imensă. Război în Europa pentru prima dată după o generație. O lume mai nesigură în urma Covidiei. Și o criză economică globală", a declarat ea. "De aceea, în Marea Britanie trebuie să facem lucrurile diferit. Ori de câte ori există schimbare, există perturbări. Nu toată lumea va fi de acord. Dar toată lumea va beneficia de rezultat - o economie în creștere și un viitor mai bun. Asta este ceea ce avem un plan clar pentru a livra."

Cu toate acestea, lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul american după discurs. Inițial, lira sterlină a atins un maxim al ultimelor trei săptămâni în raport cu dolarul la începutul sesiunii de tranzacționare, dar a scăzut rapid pe fondul temerilor legate de credibilitatea guvernului și a mai scăzut cu 1%, până la 1,136 dolari la finalul discursului.

 

Truss a spus că va exercita o "disciplină de fier" asupra cheltuielilor publice

 

Truss a refuzat în repetate rânduri să spună dacă va majora prestațiile în funcție de inflație, declanșând o divizare a cabinetului, deoarece liderul Camerei Comunelor, Penny Mordaunt, și secretarul galez, Robert Buckland, au sugerat că acest lucru ar trebui să se întâmple.

Dar, în discursul său, Truss a spus că va exercita o "disciplină de fier" asupra cheltuielilor publice, lăsând să se înțeleagă o posibilă austeritate viitoare. "Cred în bani sănătoși și într-un stat suplu", a spus ea.

Cea mai mare parte a discursului lui Truss s-a concentrat pe zelul ei pentru schimbare și pe dragostea pentru afaceri și dereglementare. Ea a spus că toate reglementările UE vor fi trecute în istorie până la sfârșitul anului.

Dar s-a referit și la propria carieră, spunând că oamenii au subestimat-o. "Mă aflu astăzi aici ca primul prim-ministru al țării noastre care a urmat o școală generală", a spus ea.

 

Truss, despre „coaliția împotriva creșterii economice”

 

Truss a vorbit, de asemenea, despre persoanele care, în opinia ei, fac parte din "coaliția împotriva creșterii economice" și a atacat adversarii politici care locuiesc în "case de oraș din nordul Londrei" și care au fost transportați cu taxiul la studiourile BBC pentru a-și exprima opiniile.

Ea a enumerat "laburiștii, democrat-liberalii, SNP, sindicatele militante, grupurile de interese, capetele vorbitoare, negaționiștii Brexit, Extinction Rebellion și unii dintre cei pe care i-am avut mai devreme în sală" ca fiind cei care, în opinia ei, lucrează împotriva intereselor creșterii economice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel