Liz Truss, noul premier al Marii Britanii, promite să obțină o "mare victorie" pentru conservatori în 2024

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Liz Truss, noul premier al Marii Britanii, promite să obțină o "mare victorie" pentru conservatori în 2024
Liz Truss, noul premier al Marii Britanii, promite să obțină o "mare victorie" pentru conservatori în 2024

Liz Truss a criticat astăzi perspectivele unor alegeri generale anticipate, promițând să ofere o "mare victorie" pentru conservatori în 2024.

Viitorul prim-ministru a precizat că nu intenționează să meargă la urne mai devreme după ce l-a învins pe Rishi Sunak pentru conducerea partidului.

Unii parlamentari din Opoziție au sugerat că noul premier ar trebui să ceară imediat un mandat de la alegători.

Vezi și: Ursula von der Leyen "îi arată obrazul" lui Liz Truss, noul premier al Marii Britanii

 

"Vom obține o mare victorie pentru Partidul Conservator în 2024" 

 

În condițiile în care conservatorii sunt în urma laburiștilor în sondaje, iar țara este afectată de o criză a costului vieții, dna Truss a prezentat un calendar pe doi ani. 

Într-un discurs rostit cu ocazia anunțului strălucitor al conducerii, Truss le-a spus activiștilor: "Vom obține o mare victorie pentru Partidul Conservator în 2024", conform Daily Mail. 

Premierul și-a recăpătat puterea de a convoca alegeri, care îi fusese retrasă prin legislația guvernului de coaliție care stabilea o dată în luna mai la fiecare cinci ani. 

 

O opțiune ar fi organizarea concursului în aceeași zi cu alegerile locale, pe 2 mai 2024

 

Orice dată în 2024 ar fi mai devreme decât prevede acum legea, care dă ca ultimă dată posibilă pentru următoarele alegeri 23 ianuarie 2025.

Dar miniștrii au recunoscut că o competiție în iarna anului 2024-2025 nu ar fi atractivă pentru majoritatea politicienilor, având în vedere că ar însemna să facă campanie în perioada Crăciunului.

Boris Johnson a organizat un vot în decembrie 2019, dar numai pentru că Parlamentul era complet blocat din cauza Brexitului. 

Pe 2 mai 2024 sunt programate să aibă loc scrutinele pentru consiliile locale din Anglia și Țara Galilor, alături de alegerile pentru primari din Londra, Greater Manchester, West Midlands și Merseyside.

 

Liz Truss ar avea la dispoziție doar 20 de luni între preluarea mandatului de prim-ministru și confruntarea cu alegătorii

 

Cu toate acestea, organizarea de alegeri generale pe 2 mai 2024 înseamnă că Liz Truss are la dispoziție doar 20 de luni între preluarea mandatului de prim-ministru și confruntarea cu alegătorii.

O altă opțiune ar putea fi organizarea de alegeri la începutul toamnei 2024, la scurt timp după ce Truss a bifat doi ani în funcție, dar înainte ca ceasurile să se dea înapoi la sfârșitul lunii octombrie.

Indiferent ce va decide să facă, va trebui să acționeze rapid pentru ca deciziile sale să lase o impresie asupra alegătorilor înainte de sosirea zilei votului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel