LISTA zborurilor charter şi comerciale din şi spre România. Către ce destinaţii pot călători acum românii

Andreea Cosma / 23 iun 2020, 10:54 Salveaza PDF Comentarii
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Lista zborurilor din şi spre România din mai multe ţări a fost publicată pe pagina Ambasadei României în Statele Unite ale Americii. Acestea sunt operate de compania TAROM şi includ atât curse charter, cât şi zboruri comerciale, fără restricţii.

"Anunț privind introducerea unor noi zboruri TAROM și măsuri anunțate de autoritățile române în context COVID-19

Aducem la cunoștința celor interesați să revină în România că TAROM a introdus noi zboruri speciale din mai multe țări europene cu destinația România care vor fi operate în decursul lunilor iunie și iulie astfel:

• BUCUREȘTI - PARIS - BUCUREȘTI, date de călătorie: 26 IUNIE
• BUCUREȘTI – AMSTERDAM – BUCUREȘTI, date de călătorie: 26 IUNIE, 27 IUNIE
• BUCUREȘTI – BRUXELLES – BUCUREȘTI, date de călătorie: 26 IUNIE
• BUCUREȘTI – LONDRA – BUCUREȘTI, date de călătorie: 25 IUNIE, 30 IUNIE, 5 IULIE 9 IULIE și 12 IULIE
• BUCUREȘTI – MADRID – BUCUREȘTI, date de călătorie: 28 IUNIE
• BUCUREȘTI – BARCELONA – BUCUREȘTI, date de călătorie: 28 IUNIE

Biletele de avion pot fi achiziționate pe pagina www.tarom.ro, prin aplicația mobilă și de la orice agenție TAROM!

Zborurile speciale au un alt regim de operare decât cele comerciale și se supun legislației în vigoare. Zborurile sunt operate în condiții speciale, sub incidența HG 394/18 mai 2020, anexa 3, art. 4., iar din aceste considerente, pasagerii care vor fi acceptați la bordul aeronavelor trebuie să se încadreze în categoria cetățenilor români care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J. din HG 394/18 mai 2020.

De asemenea, TAROM a anunțat și o serie de zboruri comerciale (fără restricţii) spre și dinspre următoarele țări:

• AUSTRIA - Viena, date de călătorie: 26 IUNIE, 29 IUNIE
• GERMANIA - Frankfurt și Munchen
Frankfurt - date de călătorie: 24 IUNIE, 26 IUNIE, 28 IUNIE
Munchen, date de călătorie: 26 IUNIE, 29 IUNIE
• GRECIA - Atena, date de călătorie: 26 IUNIE, 29 IUNIE

Biletele de avion pot fi achiziționate pe pagina www.tarom.ro, prin aplicația mobilă și de la orice agenție TAROM!

Vă rugăm să verificați orarul de zbor pentru a fi la curent cu modificările care pot apărea aici.

De asemenea, înainte de efectuarea zborului vă rugăm să respectați condițiile de călătorie speciale, pe care le găsiți aici.

Pentru a călători din SUA în România, trebuie căutat pe site-ul TAROM un zbor special dintr-un oraș european spre București și legătura din SUA către orașul respectiv (bilete pentru acest tip de zbor se pot cumpăra doar pe site-ul TAROM), sau poate fi folosită ca tranzit una dintre țările enumerate, din care se reiau zborurile comerciale fără restricții.

Informații suplimentare

- Începând cu 15 iunie 2020 se menține obligativitatea intrării în izolare la domiciliu sau carantină (la cerere) pentru o perioadă de 14 zile pentru toate persoanele care sosesc din Statele Unite ale Americii în România.

- Institutul Național de Sănătate Publică va actualiza săptămânal lista cu statele pentru care se elimină măsurile de izolare la domiciliu/carantină în fiecare zi de luni până la ora 16:00, ora României. Momentan, SUA nu se află pe această listă. Pentru informații actualizate, lista poate fi consultată aici

- Cetățenii care vin în România din statele care nu se regăsesc pe respectiva listă, dar care tranzitează țări care sunt exceptate, au în continuare obligația izolării la domiciliu sau a carantinării (la cerere). Excepție fac cetățenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată de CNSU și care petrec în țările incluse pe listă o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în România, potrivit articolului 1, punctul 2 din Hotărârea numărul 28 a CNSU.

UPDATE

Lista publicată de autorități la 22 iunie 2020 cuprinde 22 țări din Europa, operatorii aerieni putând relua zborurile comerciale regulate către și dinspre aceste țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Estonia, Finlanda, Franța metropolitană (teritoriul european al Franței), Germania (cu excepția districtului Kreis Gutersloh care este în zona galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr.29 din 13 iunie 2020 este disponibilă aici

Hotărârea de Guvern nr. 476 din 16 iunie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 este disponibilă aici.

http://washington.mae.ro/local-news/2087", se arată pe pagina Ambasadei României în SUA.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy