Lisa Loring, prima actriță care a jucat-o pe Wednesday Addams, s-a stins din viață la vârsta de 64 de ani

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Lisa Loring, prima actriță care a jucat-o pe Wednesday Addams, s-a stins din viață la vârsta de 64 de ani / Foto: Captură video youtube
Lisa Loring, prima actriță care a jucat-o pe Wednesday Addams, s-a stins din viață la vârsta de 64 de ani / Foto: Captură video youtube

Lisa Loring, actrița care a interpretat-o pe Wednesday Addams în prima adaptare pe ecran a filmului Familia Addams, a murit la vârsta de 64 de ani, în urma unui atac cerebral.

Loring a murit sâmbătă seară la spital, înconjurată de familie, a declarat fiica ei pentru Variety.

"S-a dus liniștită, cu ambele fiice care o țineau de mână", a spus aceasta.

Prietenul personal al lui Loring, autorul Laurie Jacobson, a scris pe Facebook că Loring "a suferit un atac cerebral masiv provocat de fumat și de hipertensiune arterială" și a fost conectată la aparate de respirație artificială timp de trei zile înainte ca familia ei să decidă să i le scoată în weekend.

Jacobson a adus un omagiu "moștenirii lui Loring în lumea divertismentului", scriind: "Ea va rămâne pe vecie în cultura pop și în inimile noastre ca Wednesday Addams".

 

Actrița avea doar cinci ani când a primit rolul

 

Loring avea doar cinci ani când a jucat în 1964 în adaptarea TV a macabrelor desene animate ale lui Charles Addams - o interpretare care a dat tonul personajului timp de decenii.

Interpretarea ei în rolul macabrei fiice Addams, cu tentă gotică și codițe clasice, a impresionat în filme și la televiziune, influențând foarte mult reprezentările ulterioare ale personajului.

O adaptare recentă de pe Netflix, cu Jenna Ortega în rolul principal, a generat un dans viral inspirat de mișcările unghiulare ale lui Loring din serialul original. Ortega i-a mulțumit lui Loring atunci când dansul a câștigat tracțiune online.

 

Viața lui Lisa Loring

 

Loring s-a născut în Insulele Marshall în 1958, mutându-se ulterior în Hawaii și apoi în Los Angeles împreună cu mama sa. A început să facă modeling când avea trei ani și a obținut primul ei rol la televiziune la scurt timp după aceea, în drama medicală Dr. Kildare.

După ce a ieșit în evidență în rolul lui Wednesday Addams, a avut roluri în sitcomul The Pruitts of Southampton și în drama de spionaj The Girl from U.N.C.L.E., înainte de a fi distribuită într-un rol recurent în serialul As the World Turns, o telenovelă de lungă durată din timpul zilei.

A apărut, de asemenea, într-o serie de filme de groază de la sfârșitul anilor '80, printre care Blood Frenzy, Iced și Savage Harbor.

În aceeași perioadă, a lucrat ca make-up artist pe platoul de filmare al filmului pentru adulți Traci's Big Trick - unde l-a cunoscut pe al treilea soț al ei, actorul de filme pentru adulți Jerry Butler, pe platou.

Căsătoria ei cu Butler a stârnit mult interes din partea presei, iar cuplul a avut mai multe certuri publice din cauza nemulțumirii lui Loring față de implicarea continuă a lui Butler în industria filmelor pentru adulți. În cele din urmă au divorțat în 1992.

Actrița are două fiice, Marianne și Vanessa, precum și doi nepoții, Emiliana și Charles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel