Lidl GB va ridica toate limitele de cumpărare a salatelor până luni

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Supermarketul de tip discount Lidl GB va ridica toate limitele de cumpărare de către clienți la salate de legume până luni, după săptămâni de penurie în industrie, a declarat vineri.

Măsura luată de Lidl urmează relaxării limitelor de către rivalii britanici Asda și Morrisons la începutul acestei săptămâni.

Impactul asupra importurilor din cauza recoltelor perturbate din sudul Europei și nordul Africii din cauza vremii neobișnuite a fost exacerbat de fermierii britanici care au plantat mai puține culturi sub sere din cauza prețurilor încă ridicate la energie.

Luna trecută, liderul de piață Tesco (TSCO.L), Asda, Morrisons, Aldi și Lidl au impus limite privind numărul de salate și fructe pe care cumpărătorii le pot achiziționa în același timp, iar guvernul a avertizat că penuria ar putea dura până la sfârșitul lunii martie.

Cu toate acestea, Asda a eliminat limitele pentru cumpărătorii care cumpărau castraveți, salată, pungi de salată, broccoli, conopidă și zmeură.

Asda limita clienții la maximum trei pachete de roșii și ardei

Dar a precizat că aprovizionarea cu aceste două produse se îmbunătățește și ea și se așteaptă să revină la niveluri normale în câteva săptămâni.

Morrisons a eliminat, de asemenea, o limită de achiziție pentru castraveți, dar are în continuare un plafon de două produse per client pentru roșii, salată și ardei.

Cu toate acestea, cultivatorii au declarat că se așteaptă ca unele lipsuri să persiste până în aprilie, conform Reuters.

Vezi și

 

ANPC a închis 38 de magazine LIDL din toată țara

 

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de 7,3 milioane de lei unor magazine Lidl din toată ţara şi au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, în cazul a 38 de unităţi, pentru nereguli constatate în timpul controalelor efectuate în acest an.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) de la începutul acestui an şi până în prezent au fost desfăşurate 307 acţiuni de verificare a supermarketurilor Lidl, la nivel naţional, în cadrul unei tematici de control care prevede supravegherea modului în care marile lanţuri de retail, care activează în România, respectă legislaţia în vigoare.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel