Liderii businessurilor românești, scrisoare deschisă către Olanda: România este pregătită şi merită să intre în spaţiul Schengen

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

România este pregătită şi merită să intre în spaţiul Schengen, susţin antreprenorii români din comunitatea Romanian Business Leaders (RBL), într-o scrisoare deschisă transmisă Ambasadorului Regatului Ţărilor de Jos, Roelof Sander van Ees.

'România este ţara care îndeplineşte condiţiile tehnice de aderare la Spaţiul Schengen. Noi, antreprenorii români, credem că România este pregătită şi merită să intre în Schengen. Şi alături de noi, cred acelaşi lucru şi companiile multinaţionale, şi companiile olandeze, care au declarat că susţin fără şovăială acest lucru. Excelenţa Voastră, mediul de afaceri din România crede că este timpul să descuiaţi poarta către Europa!', se menţionează în mesajul transmis de RBL în numele a 350 de antreprenori români.

Organizaţia a expus o serie de informaţii în scrisoarea transmisă ambasadorului Olandei la Bucureşti în vederea susţinerii demersului său, care 'nu sunt o noutate pentru domnia voastră, dar merită a fi spuse din nou'.

Liderii businessurilor românești, scrisoare deschisă către Olanda

 

Regatul Ţărilor de Jos conduce detaşat clasamentul investiţiilor străine pe baza ţării de origine în România, cu 22 miliarde de euro în 2021, dublu faţă de Germania care este pe locul 2. 'România a primit cu braţele deschise peste 5.800 de companii olandeze care au ales să investească aici, de la industria berii, industria bancară, agribusiness, tehnologie, comerţ, shipping şi multe alte domenii, nume de companii mari care au ales să investească în România de foarte mulţi ani. Oamenii de afaceri olandezi consideră că România este unul din cele mai bune locuri din regiune pentru investiţii, ca dovadă că acestea cresc de la an la an. Pe de altă parte, şi noi, antreprenorii români, ne uităm cu mare interes spre Olanda. Nu aducem doar tineri români să studieze, ci şi afaceri şi fonduri de investiţii româneşti au ales ca reşedinţă ţara dumneavoastră', se menţionează în document.

Potrivit RBL, aproape 90% din exporturile româneşti merg către pieţele Uniunii Europene, în valoare de circa 60 de miliarde de euro, din care 85% sunt maşini şi produse manufacturate, transportate prin puncte vamale care nu fac faţă. Antreprenorii români susţin că zilnic în vămile din România înspre Europa sunt cozi de kilometri de maşini de transport de marfă, iar pierderile acestora şi pierderile companiilor a căror marfă este transportată, cauzate de staţionarea uneori cu zilele la punctele de frontieră, sunt de sute de milioane de euro.

România este pregătită şi merită să intre în spaţiul Schengen 

 

'România nu este ţara perfectă, dar este ţara cu a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană; este ţara cu a treia cea mai mare încredere în Uniunea Europeană; este una din ţările de graniţă ale Uniunii Europene, care, în această perioadă a războiului din Ucraina, şi-a arătat fără dubii apartenenţa la valorile europene; este ţara în care organizaţii ca Romanian Business Leaders cred în România şi lucrează fără oboseală pentru ca aceasta să crească. Şi nu în ultimul rând, România este ţara care îndeplineşte condiţiile tehnice de aderare la Spaţiul Schengen', se mai arată în document.

Proiectele Fundaţiei se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea şi dezvoltarea societăţii: antreprenoriat, educaţie şi bună guvernare, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel