Lider PMP, semnal de alarmă în legătură cu VOTUL din DIASPORA: „Este de NEPERMIS. Cerem O HARTĂ“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, cere Executivului să trateze cu responsabilitate votul celor cinci milioane de români din diaspora la alegerile prezidențiale.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că nu există, nici până la ora actuală, o hartă a secţiilor de vot din străinătate, solicitând Executivului o urgentare în realizarea acesteia și tratarea votului românilor din diapsora cu maximă seriozitate.

„Vreau să trag un semnal de alarmă despre cum sunt pregătite prezidenţialele. Este inaceptabil că până la această oră nu există o hartă cu secţiile de vot din străinătate. Cinci milioane de români care se află la muncă în UE vor vota. Este o cifră uraşă şi Guvernul are responsabilitatea de a trata cu responsabilitate aceste alegeri“, a declarat Eugen Tomac.

„Este absolut necesar ca Dăncilă să înţeleagă că functiile Guvernului nu sunt ale PSD, ci ale statului român. Este de nepermis ca un număr important de cetăţeni să se trezească în situaţia de a aştepta ore întregi la coadă. Apelul nostru e de maximă responsabilitate şi cerem o hartă a tuturor secţiilor de vot care vor fi înfiinţate suplimentar“, a mai completat Tomac.

 

Liderul PMP a afirmat totodată și că la nivel parlamentar a fost creată o comisie care să se ocupe de votul din diaspora, iar această comisie ar trebui să se preocupe şi de alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel