EXCLUSIV  "Liber, colegule!" Român din Germania, poveste FABULOASĂ cu poliția rutieră

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român angajat în Germania și care face curse frecvent cu TIR-ul și în România a relatat o poveste desprinsă parcă din filmele de comedie. 

Nicolae Alexandru lucrează de trei ani pe TIR și face drumuri prin toată Uniunea Europeană. El a povestit pentru stiridiaspora.ro un episod care, spune el, numai în România i s-a întâmplat, în mii de kilometri parcurși la bordul tirului său. 
 
Nicolae Alexandru: Poate lumea din România știe deja că toți colegii care lucrăm pe TIR folosim stațiile ca să aflăm despre locurile în care se află Poliția și face controale. Uneori ești mai grăbit, mai scapi pedala. Stațiile noastre sunt setate pe canalul 22, e un lucru știut de mulți ani. Așa comunicăm noi. 
 
R: Și cum sună o astfel de întrebare, ca să afli dacă este vreun radar? 
 
Nicolae Alexandru: Păi de obicei ne întrebăm: Vreun coleg care vine din localitatea X, sunt ceva controale ? Iar apoi vine răspunsul, liber colegu' dacă nu e radar, sau locul unde e poliția, dacă e vreun control. Dar de obicei nu e nevoie să întrebi. Dacă un coleg vede un MCV al Poliției anunță direct și suntem și noi mai atenți.
 
R: Spuneai că ți s-a întâmplat un lucru unic, la unul din drumurile tale prin România.
 
Polițistul l-a anunțat că nu este nici un radar, vrând să-l înșele 
 
Nicolae Alexandru: Mi s-a întâmplat de două ori în România și nu am mai întâlnit așa ceva nicăieri. Un polițist mi-a răspuns la mesaj, fără să știu. S-a dat drept un coleg de-al meu, de tir. Deci eu mergeam spre Tecuci iar la intrare în Sendreni am întrebat ce controale avem în localitate , în ideea dacă e vreun radar. Mi-au răspuns "liber colegule". Nu aveam de unde să știu că este un polițist. Eu am început să-i dau "jar", iar apoi am văzut plafonul mașinii și girofarul, moment în care m-am urcat pe frână în picioare. Ei mi-au făcut un flash scurt , ca și cum am fost aproape să iau amendă. ...Imediat am pus mâna pe stație și am anunțat că în Șendreni este MCV-ul care are stație și răspunde ca să-i inducă în eroare. Iar ceilalți participanți la trafic cu stații au început cu înjurăturile, cu toate cele.
 
R: Cum ți-ai dat seama că ei ți-au răspuns ?
 
Nicolae Alexandru: Păi ei au fost că mi-au dat flashuri și râdeau. Plus că nu am întâlnit nici o mașină 10 minute pe drumul ăla. În zona asta a Moldovei se practică.
 
R: La ce te referi ? 
 
Nicolae Alexandru: Am spus că mi s-a mai întâmplat o dată, în zona Sucevei. Și atunci am reușit să scap de amendă, doar că atunci și-a dat seama un alt coleg cu TIR-ul că poliția răspunde la întrebările de pe stație. De data asta, la Șendreni, eu am fost cel care i-a prins cu minciuna. Sunt multe întâmplări pe drumurile astea. O să vă mai povestesc și altele.
[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel