Legături strânse între Mandello și Năsăud: O vizită plină de cultură și prietenie a italienilor în Transilvania

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Legături strânse între Mandello și Năsăud: O vizită plină de cultură și prietenie a italienilor în Transilvania / Foto:leccotoday.it
Legături strânse între Mandello și Năsăud: O vizită plină de cultură și prietenie a italienilor în Transilvania / Foto:leccotoday.it

Delegația Comitetului de înfrățire Mandello a vizitat Năsăud și a rămas surprinsă de frumusețile Transilvaniei. Delegația are în vedere să consolideze cooperarea și schimburile culturale, sociale și economice dintre Mandello și Năsăud.

Este un mare privilegiu pentru delegația Comitetului de înfrățire Mandello să viziteze Năsăud și să descopere frumusețile Transilvaniei. Condusă de președintele Osvaldo Castagna, delegația este alcătuită și din consilierii Sergio Gatti și Luisella Aliprandi.

Scopul principal al acestei vizite este întărirea și continuarea legăturii de prietenie între cele două realități europene. Delegația are în vedere să consolideze cooperarea și schimburile culturale, sociale și economice dintre Mandello și Năsăud.

 

„Vom continua relațiile de prietenie cu Năsăud”

 

"Sunt foarte mulțumit de primirea primită și de cooperarea membrilor delegației noastre. Suntem încrezători că vom continua și în viitor relațiile de prietenie cu acest oraș", a comentat Castagna, care le-a adus fraților români și primului cetățean Dorin-Nicolae Vlasin salutul primarului Riccardo Fasoli.

Alături de președinte, alături de echipa mandelleză, s-au alăturat consilierul Sergio Gatti, voluntarul proiectului Rainbow, Piero Scalzi, și Luisella Aliprandi, consilier municipal, neofită în participarea la schimburi între popoare cu origini diferite, dar cu caracteristici teritoriale de viață și sociale similare.

Comitetul de înfrățire Mandello este recunoscător pentru ospitalitatea primită 

 

"Obiectivul administrației noastre este de a consolida dialogul cetățenilor Uniunii Europene cu popoarele tuturor națiunilor, cu scopul de a favoriza apariția unei cetățenii active și participative, răspândind astfel o mai mare sensibilitate față de diversitatea culturală și consolidând componenta educativă a activităților cu pactul de prietenie care ne leagă de ani de zile", scrie Aliprandi conform presei italiene.

De-a lungul celor trei zile, delegația din Mandello a avut ocazia de a se familiariza cu asociațiile sociale și culturale ale orașului geamăn Năsăud, situat în regiunea istorică a Transilvaniei. Aceștia au vizitat monumente locale, de la Centrul pentru persoane vârstnice până la Colegiul Național George Coșbuc. De asemenea, o școală din Năsăud s-a arătat interesată să trimită un grup de elevi în Mandello în cadrul unui proiect Erasmus, care a primit deja finanțare.

 

Delegația din Mandello a avut parte de un spectacol folcloric românesc

 

Pe parcursul celor trei zile pline de imersiune, o vizită considerată "foarte interesantă" a fost cea la Mănăstirea Salva. În cadrul acestui tablou minunat al orașului românesc, delegația din Mandello a fost întâmpinată de grupurile folclorice locale îmbrăcate în costume tradiționale colorate. Muzica și un spectacol de artificii au încheiat cu bucurie această întâlnire, care prefigurează o viitoare vizită a românilor în Mandello, planificată pentru lunile următoare, la începutul toamnei.

Această experiență a consolidat și mai mult legătura durabilă și prietenia dintre Mandello și Năsăud, demonstrând puterea conexiunilor umane și a schimburilor culturale în cadrul comunităților europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel