Lecție dură pentru șoferii tupeiști din București: „Ești eroul zilei!“ / VIDEO

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Lecție dură pentru șoferii tupeiști din Capitală, în această dimineață, în zona maternității „Giulești“.

Un polițist rutier a devenit „eroul zilei“ pentru o parte dintre șoferii blocați în această dimineață în trafic în zona Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” din București. Toți șoferii care au vrut să „sară rândul“, venind pe linia de tramvai și încercând apoi  „să forțeze“ intrarea pe banda de circulație, au fost trimiși... înapoi la coadă.

Zona este una dintre cele mai aglomerate din Capitală în această perioadă, după ce Podul Grant  fost închis pentru reparații, circulându-se pe o singură bandă. Astfel, traficul se blochează adesea la orele de vârf, iar unii șoferi caută să își facă loc, recurgând la gesturi nu tocmai colegiale în trafic, mergând pe linia de tramvai.

Polițistul venit în această dimineață la fața locului le-a dat șoferilor nedisciplinați o lecție și, deși îi putea trage pe dreapta și sancționa pe cei care circulau astfel și care forțau apoi intrarea pe banda de circulație, le-a făcut semn să întoarcă și să reia coada de mașini, dar pe banda de trafic.

„Bravo, ești eroul zilei!“, îi transmite un șofer polițistului care dirija traficul, disciplinându-i pe șoferii grăbiți și obraznici.

 

De regulă, orice conducător auto are responsabilitatea de a permite liber trecerea tramvaiului, în special atunci când acesta se apropie. Circulația autovehiculelor în această manieră este complet legală, cu condiția îndeplinirii unor aspecte esențiale. De exemplu, șoferii pot alege această manevră în situații dictate de împrejurări și doar în cazul în care bulevardul pe care se află dispune de maximum două benzi de circulație pe fiecare sens.

În plus, pe arterele cu o sau două benzi pe sens, șoferii pot utiliza linia de tramvai, cu condiția să nu perturbe circulația mijloacelor de transport în comun și refugiile special amenajate pentru acestea. În situația în care bulevardul are trei benzi de circulație, dar prima bandă este ocupată de mașini parcate, se consideră că șoferii nu au dreptul să pătrundă pe șinele tramvaiului.

Aceasta se datorează faptului că autoturismele care ocupă prima bandă de mers sunt considerate parcate în mod neregulamentar în astfel de circumstanțe. Prin urmare, toți șoferii mașinilor respective vor fi supuși sancțiunilor corespunzătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel