Laura Codruța Kövesi, OFICIAL șefă a Parchetului EUROPEAN. Cioloș, după VALIDAREA în P.E.: „Felicitări! Ai șansa de a construi EPPO de la zero“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Dacian Cioloș, mesaj după validarea numirii Laurei Codruța Koveși la șefia Parchetului European.

Europarlamentarul Dacian Cioloș afirmă că la nivelul Președinților Parlamentului Europea s-a decis validarea numirii Laurei Kovesii drept prima procuroare-șefă europeană. Cioloș a profitat de ocazie și pentru a-i transmite un mesaj fostei șefe a DNA.

„Tocmai am ieșit de la Conferința Președinților Parlamentului European, în cadrul căreia am făcut ultimul pas pentru numirea Laurei Codruța Kövesi drept prima procuroare-șefă europeană. Am hotărât împreună cu președintele parlamentului și cu președinții celorlalte grupuri politice să validăm numirea doamnei Kövesi ca șefă a Parchetului European după ce și Consiliul a convenit să o susțină“, a precizat Cioloș.

Liderii de grupuri politice din Parlamentul European au validat, în Conferința președinților, numirea Laurei Codruța Kövesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European (EPPO), fiind făcut în acest fel ultimul pas formal.

Dacian Cioloș, președintele al grupului Renew Europe și unul dintre susținătorii lui Kovesi, a participat miercuri, 16 octombrie, la Conferința Președinților din Parlamentul European, afirmă că ”este un moment important și simbolic pentru România”.

„Este un moment important și simbolic pentru România că lupta împotriva fraudei și a corupției care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusă de o româncă pentru următorii șapte ani.
Felicitări, Laura Codruța Kövesi! Ai șansa de a construi de la zero Parchetul European (EPPO) și sunt sigur că o vei face cu competență și cu responsabilitate“, a declarat Dacian Cioloș într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel