„La momentul potrivit“. Mircea Geoană, răspuns ambiguu la întrebarea de pe buzele tuturor: Va fi următorul președinte al României?

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul general adjunct al celei mai importante alianțe militare, NATO, a fost pe scena Filarmonicii Banatului, în capitala culturală europeană Timișoara. Invitatul lui Mihai Morar a primit, din sală, întrebarea care sigur este pe buzele tuturor acum: va fi viitorul președinte al României?

În contextul unei eventuale amenințări din partea Inteligenței Artificiale la adresa oamenilor, Mircea Geoană a zis că nu are încredere că ai noștri politicieni ne pot apăra de efectele negative ale tehnologiei - în sensul în care tehnologia poate real, dacă este folosită prost, să amenințe democrația.

Vine peste noi revoluția tehnologică și nu o poți opri, dar poți să-i pui reguli. (...) Tehnologia are un uriaș potențial pentru medicină și în multe lucruri, dar are și potențial de distrugere. Tehnologia poate deveni periculoasă și în mâna unor teroriști, a zis Mircea Geoană.

„Dacă mă gândesc la conducătorii României... nu prea am încredere că ne vor păzi de aceste lucruri... dar avem încredere în UE, în NATO”, a intervenit Mihai Morar, moment în care Mircea Geoană și-a amintit de un moment în care  fost pus de Theodor Meleșcanu să țină o conferință de presă la Ministerul de Interne.

„Tocmai ce venisem din Franța, m-a chemat Teodor Meleșcanu, ministru la acel moment, și îmi zice, într-o dimineață: „Aveți ceva de făcut în această dimineață? Aș vrea să țineți conferința de presă de la Externe”. Am transpirat instantaneu. Efectiv m-am dus la baie. M-a luat emoția rău de tot. Nu era inteligență artificială, pe vremea aceea, pentru a-mi spune întrebările. Și l-am întrebat pe domnul Meleșcanu: „Și ce fac acolo, domnule ministru?!” El mi-a zis: „Îți dăm noi ce să spui”. Zic: „Și dacă mă întreabă ceva jurnaliștii?” Domnul Meleșcanu mi-a răspuns: „Spui - no comment”. Așa că la întrebarea ta de mai înainte zic: „no comment””, a zis Mircea Geoană.

Mircea Geoană, răspuns ambiguu la întrebarea dacă va candida la prezidențiale

 

„Era întrebarea cu încrederea în liderii politici din România”, a subliniat  Mihai Morar.

Nu mai țin minte întrebarea”, a răspuns, diplomat, Mircea Geoană, spre deliciul spectatorilor aflați în sala Filarmonicii Banatului.

Ulterior, o spectatoare a intervenit: „Cred că o să exprim întrebarea pe care o are toată lumea în minte: Veți fi următorul președinte al României?” „Doamnă... și dumneavoastră?! Discutăm după ce terminăm jobul la NATO”, i-a răspuns Geoană.

„Și când vă terminați jobul?”, a continuat întrebarea.

La momentul potrivit”, a completat Geoană.

De menționat că mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct la NATO a fost extins până în octombrie 2024. Data alegerilor prezidențiale nu a fost încă stabilită, dar, conform „calendarului“ de la ultimele scrutine prezidențiale, acestea au avut loc în noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel