La judecată cu Guvernul Dăncilă: Fostul consul general la Milano REFUZĂ să îi lase funcția „omului care a BLOCAT ALEGERILE în 2014“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul Consul general al României la Milano, Adrian Georgescu, contestă în instanță înlăturarea sa din funcție. În locul său a fost numit Mugurel Tiberiu Dinu, pe care eurodeputatul Rareș Bogdan îl acuza că ar fi blocat alegerile prezidențiale din 2014 de la Torino.

Fostul consul general al României la Milano, Adrian Georgescu, nu acceptă rechmearea din funcție, dispusă de premierul Viorica Dăncilă. Diplomatul Adrian Georgescu cheamă la bara instanței de judecată Guvernul României, cerând anularea actului prin care a fost înlăturat de la Consulatul General al României la Milano. În locul său a fost numit în funcție Mugurel Tiberiu Dinu, cel despre care jurnalistul Rareș Bogdan, actualmente eruodeputat liberal afirma că este „Omul care a blocat alegerile in 2014 la Torino“, numindu-l chiar „cățeluș securist“.  

Fostul consul Adrian Georgescu a intentat un proces împotriva Guvernului României, condus de Viorica Dăncilă,  înregistrat la Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal a Curții de Apel București. Dosarul are numărul 4921/2/2019 iar obiectul cauzei este „Suspendare executare act administrativ hg 565/08/08/2019”. Adrian Georgescu a fost numit șef al misiunii de la Milano în 2016.

Actul contestat de Georgescu este, de fapt Hotărârea de guvern semnată de premierul Viorica Dăncilă și de un secretar de stat de la Externe, Dănuț Sebastian Neculăescu, și care el este rechemat din calitatea de consul general. Tot în document se arată că „începând cu data încheierii misiunii domnului Adrian Georgescu, domnul Tiberiu Mugurel Dinu se numește consul general, șef al Consulatului General al României la Milano, Republica Italiană”. Conform Hotărârii de Guvern, mandatul lui Adrian Georgescu expiră în data de 9 octombrie 2019, chiar înaintea alegerilor prezidențiale.

În nota de fundamentare se explică faptul că funcția de consul general îi este retrasă lui Adrian Georgescu „pentru desfășurarea în condiții normale a activității Consulatului General al României la Milano, Republica Italiană precum și pentru reprezentarea corespunzătoare a intereselor românești în cadrul circumscripției consulare“.

Misiunea consulară durează, de regulă, patru ani, astfel că Georgescu ar fi putut să își mențină funcția până în 2020. Însă chemarea unui consul înainte de încheierea unui mandat de patru ani nu este una excepțională. Ceea ce eeste excepțional în acest dosar este faptul că se opune actului normativ pe cale judecătorească. 

 

Înlocuitorul său, Mugurel Dinu, este familiarizat cu diplomația din Milano, unde a mai activat în perioada 2002 – 2012 în diferite funcții. După numirea sa, mai multe asociații de români din Milano au arătat că sunt mulțumiți de numirea făcută. 

În contrapartidă însă, jurnalistul Rareș Bogdan, actualemente europarlamentar PNL a afirmat că „omul care a blocat alegerile in 2014 la Torino revine acum la ....Milano. (...) Dancila NU vrea scaparea României de securistii din ‘89 și vrea blocarea alegerilor in DIASPORA“, afirma Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook din data de 9 august, atunci când a fost anunțată schimbarea la nivelul consulatului.

(w670)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel