La Chișinău se află în desfășurare o consultare populară pe tema unirii cu România

Mihai Dumitru |
Data publicării:
Operatorii de teren ai campaniei „Decide: DA sau NU” pe străzile municipiului Chișinău
Operatorii de teren ai campaniei „Decide: DA sau NU” pe străzile municipiului Chișinău

Un institut independent întreprinde o amplă consultare publică la nivelul populației adulte a capitalei Republicii Moldova. Rezultatele se pot urmări online în timp real.

În perioada 1-14 aprilie, Centrul Social-Politic European (CSPE) din Chișinău derulează o consultare populară la nivelul întregii populații cu drept de vot a capitalei Republicii Moldova. Întrebarea de cercetare la care cetățenii sunt invitați să răspundă cu DA sau NU, pe baza cărții de identitate cu care se dovedește domiciliul în Chișinău, este: „Dumneavoastră, personal, ați vota pentru unirea cu România?”

Doi moldoveni din trei votează pentru unirea cu România

Campania se desfășoară din ușă în ușă, cât și stradal, operatorii de teren având corturi amplasate în centrul orașului și în diferite cartiere ale Chișinăului. În plus, se poate vota și online, prin intermediul platformei www.decid.md, unde se pot urmări rezultatele în timp real.

La ora redactării acestui articol, circa 4.000 de persoane și-au exprimat opțiunea, scorul fiind 65-35% în favoarea unirii cu România. Institutul independent CSPE și-a propus chestionarea a circa 100.000 dintre cei 647.000 de cetățeni adulți ai municipiului Chișinău.

Consultarea beneficiază de expertiză internațională

La invitația organizatorului, marți a susținut o conferință de presă în Chișinău expertul internațional Philip A. Stapley din Marea Britanie, alături de președintele CSPE, Gheorghe Costandachi. Specialist în cercetări de marketing, analiza datelor și protecția sistemelor informatice, Stapley a subliniat importanța bunei desfășurări a acestei consultări, pentru ca Republica Moldova să dea atât la nivel intern, cât și în exterior un semnal de maturitate a democrației.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel