L-au „păgubit“ de 9 MILIOANE de EURO: Cetățean sârb, „mirosit“ la graniță de vameșii români

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Aproximativ 750 de kilograme de Cannabis, în valoare de aproape 9 milioane de euro, ar fi încercat un cetățean sârb să introducă în România, prin vama Giurgiu.

Aproape o tonă de canabis, care valorează aproximativ nouă milioane de euro pe piața neagră, a fost descoperită, duminică, de polițiștii de frontieră de la Giurgiu în interiorul unui microbuz condus de un cetățean sârb în vârstă de 32 de ani, care voia să intre în România, anunță DIICOT.

Duminică, în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat ca să intre în România un cetățean sârb, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui microbuz, înmatriculat în Serbia. Polițiștii de frontieră i-au controlat microbuzul și au descoperit, în interior, mai mulți saci de rafie, de culoare albă, iar în interiorul fiecărui sac erau mai multe pachete ambalate în folie de staniol, ce cântăreau, în total, aproximativ 750 kilograme de canabis.

Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor M. S., M. D. şi U. O., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc. Inculpaţii au fost prezentaţi apoi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„În fapt, s-a reţinut că la data de 06.10.2019, în jurul orelor 00:30, pe sensul de intrare în țară, prin Punctul de Trecere al Frontierei Ruse – Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra in țară cu o autoutilitară, de culoare albă, înmatriculată în Serbia, inculpatul M. S., cetățean sârb. Cu ocazia controlului efectuat autoutilitarei, în spațiul destinat depozitării mărfii, au fost descoperiți mai mulți saci de rafie de culoare albă ce conțineau fiecare mai multe pachete de diferite dimensiuni și cantități, fiecare pachet în parte fiind ambalat prin folie adezivă transparentă pe care s-a observat o substanță de culoare maronie cu miros de cafea (cafea măcinată).


Procedându-se la desfacerea unuia dintre pachete, s-a constatat că acesta conținea fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu miros înțepător specific cannabisului. Totodată, concomitent cu autoutilitara, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu cu un autoturism înmatriculat în Serbia, doi cetățeni de naționalitate sârbă, respectiv, inculpaţii M. D. şi U. O.
În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că că cei doi cetățeni sârbi, inculpaţii M. D. și U. O. au însoțit transportul, asigurând supravegherea și paza acestuia.


Din coroborarea probelor administrate în cauză a rezultat faptul că cei trei inculpați au transportat pe teritoriul Bulgariei, cu o autoutilitară, de culoare albă, pe ruta Plovdiv-Ruse, cu intenția de a tranzita România către Ungaria, prin Punctul de Trecere al Frontierei Oradea, cantitatea de 750 kg cannabis“, precizează procurorii DIICOT.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel