Kremlin: Biden are cheia pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, dar nu o folosește

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ce au discutat Joe Biden și prim-ministrul Israelului în ședința Cabinetului de Război
Ce au discutat Joe Biden și prim-ministrul Israelului în ședința Cabinetului de Război

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri, în timpul unei conferințe de presă, reporterilor:  "Statele Unite ar putea pune capăt rapid conflictului dacă ar vrea, dar în schimb "pompează arme în Ucraina". 

Liderul american Joe Biden avea cheia pentru a pune capăt conflictului din Ucraina prin dirijarea Kievului, dar că Washingtonul nu a fost dispus până acum să o folosească".

Kremlinul a declarat vineri că președintele american Joe Biden avea cheia pentru a pune capăt conflictului din Ucraina prin dirijarea Kievului, dar că Washingtonul nu a fost dispus până acum să o folosească.

Vezi și: Tancurile Challanger 2 ale Regatului Unit ajung în Ucraina. Data la care vor fi "livrate" 

 

SUA ar putea pune capăt rapid conflictului dacă ar dori

 

În cadrul unui briefing zilnic, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că SUA ar putea pune capăt rapid conflictului dacă ar dori, dar că, în schimb, "pompează arme în Ucraina".

Moscova a acuzat în trecut Ucraina că primește ordine de la Washington și spune că SUA prelungește conflictul prin furnizarea de arme Kievului. Statele Unite spun că Moscova a declanșat războiul și că acesta se poate încheia doar dacă Rusia își retrage trupele.

Kremlinul a respins desemnarea de către Statele Unite a grupului militar privat Wagner ca organizație criminală transnațională, afirmând că Washingtonul "demonizează" grupul de ani de zile fără niciun temei.

Șefii britanici din domeniul apărării au declarat săptămâna trecută că Wagner, fondat de Evgheni Prigojin, un vechi confident al președintelui Vladimir Putin, ar fi putut recruta până la 50.000 de ruși pentru a lupta în Ucraina alături de forțele armate oficiale ale Rusiei.

Vezi și: Tribunal internațional pentru judecarea liderilor ruși, vinovați de începutul războiului. Unanimitate în Consiliul Europei

 

Noile sancțiuni din partea Japoniei nu reprezintă un motiv de îngrijorare 

 

Kremlinul a declarat vineri că noile sancțiuni impuse Rusiei de către Japonia nu reprezintă nimic îngrijorător, afirmând că Rusia se adaptează la viața sub astfel de restricții.

Tokyo a declarat vineri că își înăsprește sancțiunile economice împotriva Rusiei după ultimul val de lovituri mortale cu rachete împotriva Ucrainei, conform anews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel