Klaus Iohannis va promulga legea votului prin corespondență!

Echipa Stiri Diaspora / 18 noi 2015 Salveaza PDF Comentarii
Legea privind votul prin corespondență este promulgabilă, a declarat președintele Klaus Iohannis, precizând că joi o va promulga.

 

Legea privind votul prin corespondență este promulgabilă, a declarat președintele Klaus Iohannis, precizând că joi după-amiază, când se va întoarce de la Bratislava, o va promulga dacă se îndeplinesc procedurile, precizează Agerpres.

 

"Astăzi Curtea Constituțională a analizat contestațiile și le-a găsit neîntemeiate. Legea este promulgabilă. Se va întoarce la mine și, dacă procedura birocratică se poate face repede, pot să vă spun că mâine după-amiază, când mă întorc la București, voi promulga această lege", a spus miercuri șeful statului, care a participat la o întâlnire cu tinerii care lucrează la Bratislava.

 

El a arătat că această lege deschide o nouă posibilitate de vot pentru românii din diaspora. "Mi se pare un progres notabil. Un lucru pe care mi l-am dorit", a precizat Iohannis.

 

Șeful statului a adăugat că, dacă este fezabilă, legea va fi modificată astfel încât să se poată vota prin corespondență și la celelalte alegeri naționale, cu excepția celor locale.

 

"Legea este un prim pas pentru votul prin corespondență. Legea prevede că (n.r. votul prin corespondență) se folosește acum la alegerile parlamentare, dar cu siguranță, dacă rezultatul este bun și dacă se vede că procedura este fezabilă, se va schimba legea în așa fel încât să se poată vota la toate alegerile naționale, nu locale, acolo nu ar avea mult rost", a explicat președintele.

 

Șeful statului a susținut că este democratic ca legile să fie contestate la CCR.

 

CCR a respins obiecțiile de neconstituționalitate formulate față de Legea privind votul prin corespondență, precum și modificarea și completarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, dar și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24