Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Iohannis, mesaj emoționant de Ziua Internațională a Romilor: „Toți cetățenii romi vor beneficia de acces egal la educație și alte oportunități” / Foto: Captura Youtube
Iohannis, mesaj emoționant de Ziua Internațională a Romilor: „Toți cetățenii romi vor beneficia de acces egal la educație și alte oportunități” / Foto: Captura Youtube

Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare de învățământ. 

Timp de 27 ani, Klaus Iohannis nu a mai predat, dar postul de profesor de fizică i-a fost ținut blocat după ce a ocupat succesiv funcții importante: cea de primar al Sibiului, iar apoi 10 ani președinte al României.

Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare pentru limită de vârstă, relatează Antena 3. În luna iunie a acestui an, Klaus Iohannis va împlini 65 de ani.

Iohannis a predat fizică la Colegiul Național Samuel Von Bruckenthal din Sibiu, instituție ce are și ore de predare în limba germană.

Foarte curând cererea lui va ajunge și la Casa de Pensii, pentru calcularea pensiei.

Klaus Iohannis își caută o funcție

 

Pentru Klaus Iohannis, anul 2024 înseamnă încheierea mai multor cicluri: în afară de cariera de la catedră, care s-a redus drastic după ce a intrat în politică, lui Iohannis i se încheie și mandatul în fruntea României, nemaiputând candida. Președintele României și-a anunțat însă candidatura pentru cea mai înaltă funcție la NATO, dar în afară de Ungaria, nici o altă țară nu pare să-l mai susțină. Până și Erdogan, de la care exista o urmă de speranță pentru o susținere a candidaturii, a anunțat oficial candidatura pentru Mark Rutte.

S-a speculat de multe ori că președintele Klaus Iohannis ar putea primi o funcție drept compensare după ce va pierde ori se va retrage de bunăvoie din cursa pentru șefia NATO.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel