Klaus Iohannis: „România, nepregătită pentru o criză, ne-a pus în față oglinda dureroasă a eșecului din ultimii 30 de ani“

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă, astăzi, de la ora 18:30, în ultima zi a stării de urgență. Șeful statului a vorbit despre provocările și greutățile întâmpinate de la demararea stării de urgență.

Șeful statului a precizat că la începutul stării de urgență, România a fost lată pe nepregătite.

„România, din păcate, a fost foarte puțin pregătită pentru o criză. În rezerva statului, nu am găsit materiale pentru o situație de urgență. Am reușit, însă, într-un timp scurt, să achiziționăm tot ce aveam nevoie. Situația fără precedent cu care ne-am confruntat ne-a pus în față o oglindă dureroasă despre eșecul din ultimii 30 de ani. România are nevoie de o reformă de reconstrucție a statului. Nu se poate face în 4 ani, dar este obligatoriu să începem cu sănătatea, educația, administrația, sistemele căpușate trebuie să fie prioritare", a precizat președintele României.

El a menționat că Parlamentul a încercat să pună piedici, chiar și în această situație incertă a stării de urgență.

„A trebuit să ne descurcăm pe baza a 2-3 acte normative adoptate neglijent acum 20-30 de ani. Guvernul este obligat să se adapteze permanent la puținele resurse legislative pe care le are la dispoziție, în timp ce, în Parlament, politicienii au încercat să dărâme ce aveam la dispoziție. Am văzut ieri că unii parlamentari erau gata să facă inoperabilă și legea pentru starea de alertă. Într-o situație de urgență sau de alertă, guvernul, indiferent de partid, trebuie să ia măsuri imediate", a afirmat Klaus Iohannis.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy