Klaus Iohannis, MESAJ după ce SALARIUL i-a fost înghețat de Guvern

Narcis Popa |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis spune că este normal ca toți politicienii să fie responsabili, iar cei aflați în vârful piramidei să fie primii care să înțeleagă că salariile nu vor fi mărite la nesfârșit.

"Am avut o discuţie pentru pregătirea bugetului. Domnul premier şi domnul ministru al Finanţelor au dorit să mă informeze despre stadiul lucrurilor în această zonă extrem de importantă. Elaborarea şi aprobarea bugetului pentru anul viitor reprezintă cea mai importantă acţiune politică a Guvernului din acest an, din această lună decembrie", a precizat şeful statului înainte de şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

Despre faptul că ministrul Finanţelor l-a informat că va avea o indemnizaţie 'îngheţată', Iohannis a spus: "Mi se pare un lucru potrivit".

"Dacă vrem să fim politicieni responsabili, trebuie - noi, care suntem în vârful piramidei - să fim primii care dăm semnalul că înţelegem că nu toată lumea poate să beneficieze tot timpul de creşteri salariale. Şi este un moment potrivit pentru a arăta că orice creştere salarială, oricât de mult dorită ar fi, trebuie să fie şi oportună. I-am încurajat să meargă mai departe cu această măsură propusă", a adăugat el.

Întrebat dacă susţine măsuri precum cumulul de pensii şi salarii sau concedieri, Iohannis a reiterat că "este nevoie de un mix de măsuri pentru a permite, totuşi, reducerea deficitului până într-o zonă rezonabilă, spre 3%".
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel